Joker Out “na seansi” na N1: “Pet prijateljev so napisali za nas”

Navdih 29. Dec 202305:30 5 komentarjev

To je bilo leto Joker Out in Joker Out so za zaključek leta prišli v N1 podkast. Prefiltrirat, kar se jim je zgodilo. "Zdaj smo skupaj na seansi," je naš pogovor označil Bojan Cvjetićanin.

Bilo je turbulentno, so Joker Out povzeli leto 2023, ki ga zato v pogovoru z njimi seciramo in dekonstruiramo. V N1 podkastu Joker Out zelo iskreno spregovorijo o svojem meteorskem uspehu v tem letu in o trdem delu izza tega uspeha, govorijo o slavi in naporih, o prijateljstvu in uspešnem reševanju napetosti. O oboževalcih, disciplini, odnosih med njimi samimi, pomenu glasbe, družinah. Ena ura češnje na torti tega leta. Po številnih koncertih, Evroviziji, milijonih poslušanj, tisočih fenov, po tem, ko so oni sami “z odprtimi usti” gledali, kako množice na koncertih po Evropi v slovenščini pojejo njihove pesmi, je čas za “seanso” v N1 podkastu.

Med drugim boste izvedeli, kdo je bil idol Bojana Cvjetićanina v najstniških letih. Ali so že spoznali slabe plati slave? Kdo so ljudje, ki jih “nadlegujejo”? Kaj se dogaja v “savnici”? Kaj bodo zdaj počeli dva meseca v Angliji? Kako izgleda njihova turneja? Zakaj je tako, kot da so knjigo Pet prijateljev napisali za njih? Kaj razmišljajo o družbi in na kaj opozarjajo javnost? Kakšen je njihov odnos do družbenih omrežij in kakšen do komentarjev? Kaj je največja sreča? Zakaj se Bojan Nacetu že dva dni opravičuje? Kako se trudijo biti iskreni? Zakaj “ne glumijo”? Zakaj so “generacija ljubezni in upanja”; v času, ko se – medtem ko “plešemo in pojemo” – “čez mejo ljudje pobijajo”. Kakšna je nova pesem Joker Out, ki je balada in ni balada, je pa bila za Bojana “terapija”. In: kako drugačna bo po novem glasba Joker Out? V sproščenem pogovoru sodelujejo Bojan Cvjetičanin, Kris Guštin, Jure Maček in Nace Jordan; Jan Peteh je bil zaradi bolezni žal odsoten (smo ga pa v pogovoru večkrat nagovorili).

Pogovor z Joker Out lahko poslušate ali gledate v videu na vrhu strani.

V ogled pa vam spodaj ponujamo še nekatere druge od zadnjih N1 podkastov:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje