Kaj so v božičnih voščilih Slovencem zaželeli politiki

Slovenija 25. Dec 202114:39 > 17:35 0 komentarjev
Božič
Profimedia

Ob praznikih so prebivalcem Slovenije voščili tudi politiki. Prek Twitterja sta med drugim voščila tudi predsednik države Borut Pahor in predsednik vlade Janez Janša. Zaposlenim v policiji pa je voščil generalni direktor policije Anton Olaj, ki je pozval k razmisleku, kaj lahko vsak postori za boljši jutri.

Ob praznikih voščila prihajajo tudi iz vrst politike. Premier Janez Janša je državljanom zaželel blagoslovljene božične praznike, ponosno praznovanje dneva samostojnost in enotnosti ter mirno, zdravo in pogumno leto 2022. Vesel in doživet božič je na Twitterju voščil tudi predsednik republike Borut Pahor, v petkovem tvitu pa tudi predsednik DZ Igor Zorčič.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v predprazničnem voščilu poudaril, da so decembrski dnevi vselej priložnost, da se ozremo na preteklo leto in verodostojno ocenimo svoja dejanja in odločitve. Kot so sporočili z ministrstva, je ob tem spomnil, da je minulo leto zaznamovala epidemija, ki je narekovala večino naših ravnanj v zasebnem in profesionalnem življenju. “Tudi naslednje leto žal ne bo lahko, a kot vedno bomo v novo leto stopili nasmejani, z večno življenjsko vedrino in ustvarjalnim optimizmom,” je napovedal in ob tem vsem ljudem zaželel blagoslovljene in doživete božične praznike.

Tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik je v svojem voščilu spomnil, da je epidemija ljudem spremenila življenje. “Ne glede na situacijo, v kateri smo se skupaj znašli, naj bodo vaši praznični dnevi napolnjeni z upanjem, mirom in dobro voljo. (…) Ob tem pa ne pozabite širiti prijazne in tople besede tudi z drugimi ljudmi,” je zapisal Koritnik in zaželel, naj bodo v novem letu naša skupna vodila solidarnost, spoštovanje in vzajemna skrb.

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Helena Jaklitsch se je zahvalila rojakom v zamejstvu in po svetu za povezanost, ki jo je čutila čez vso leto. “Hvala za ljubezen in zvestobo naši domovini in domovini vaših prednikov,” je dejala in zaželela, “naj bo leto 2022 leto uresničenih sanj in hrepenenj, leto, ki se ga bomo radi spominjali”.

Logar o sodelovanju diplomatov

Zunanji minister Anže Logar je poudaril, da diplomati s samozavestnim delom v evropski in mednarodni družini narodov prispevajo k temu, kar je osnovno vodilo božiča – k miru v svetu, pa tudi k temu, kar nam sporoča bližnji praznik, k uveljavljanju naše samostojnosti in naše enotnosti v mednarodni družini. Vsem je zaželel vesele božične praznike, vse lepo v letu 2022 ter čestital ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

Ob prazničnih dneh so državljanom voščili tudi nekateri drugi ministri. “Novo leto prinaša nove izzive in zaupam, da jih bomo skupaj s konkretnimi koraki premagovali,” je ob tem zapisal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Obrambni minister Matej Tonin pa je izpostavil, da čudež božične noči v naša življenja prinaša novo svetlobo in upanje za prihodnost.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je ob božiču zaželel vse dobro. Vsak od nas praznik doživlja drugače, vsak na svoj način, a vsi si želimo upanja in nasmeha, je zapisal Šarec in dodal, naj upanje prinese tudi vsem, ki ne morejo praznovati, kakor bi si želeli. Prijetne praznike in obilo zdravja je zaželela tudi predsednica SAB Alenka Bratušek.

Bratušek in Šarec
Borut Živulović/BOBO

Jelinčič: “Da vam v prihodnjem letu ne bi več nabijali rogov in vas vlekli za nos”

Predsednica stranke SD Tanja Fajon pa je video voščilu poudarila, da med ljudmi v Sloveniji že dolgo ni bilo tako močne želje po spremembah. “To niso le besede in ni le upanje, da bo čas pred nami prijazen za vse. To je vizija, ki jo lahko uresničimo. S spoštovanjem in sodelovanjem, za prihodnost, ki se je ne bomo bali, ampak vanju zrli z zaupanjem,” je dejala. Ob tem je ljudem zaželela lepe praznike in da bi bilo v novem letu drugače – srčno.

Vesel božič, krasne praznike in srečno novo leto je v video voščilu državljanom zaželel tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič. “Da vam v prihodnjem letu ne bi več nabijali rogov in vas vlekli za nos,” je med drugim dejal Jelinčič. Zaželel je zdravja, denarja, tudi nekaj pameti po njegovih besedah ne bi škodilo, predvsem pa “da ostanemo Slovenci Slovenci”.

Generalni direktor policije pozval k razmisleku

Kot je zapisal generalni direktor policije Anton Olaj v poslanici, je tudi letošnji december drugačen od tistih, ki smo jih bili vajeni, pa tudi sicer je po njegovih besedah leto, ki se izteka, precej odstopalo od preteklih.

“Bilo je polno izzivov in odrekanj, tako na našem poklicnem področju kot v zasebnem življenju vsakega izmed nas. Epidemija in ukrepi za njeno zajezitev so posegli v naše ustaljeno življenje in v ljudeh vzbudili nemir, tudi razočaranje. Vse to je vplivalo na naše delo,” v poslanici ugotavlja Olaj.

Pri tem je poudaril, da poslanstvo policistov ni skrbeti le za življenja in premoženje ljudi, temveč za “splošno dobrobit nas vseh – za to, da se v svojem življenjskem okolju počutimo varno in dobro, saj lahko le tako z zaupanjem stopamo prihodnosti naproti”.

“Opravljajmo torej svoje delo še naprej zakonito in strokovno ter ne puščajmo možnosti za dvom niti prostora za očitke. Bodimo spoštljivi in korektni v postopkih,” je pozval. “Naj bo ta praznični čas priložnost za samorefleksijo, za premislek o tem, kaj lahko vsak od nas stori za boljši jutri vseh,” je še dodal Olaj.

Ob koncu poslanice, ki jo je objavil na Twitterju, je zaposlenim v policiji zaželel, da mirno, varno in zdravo preživijo prihajajoče praznične dni, tistim pa, ki bodo tudi med prazniki na delovnem mestu in bodo skrbeli za varnost drugih, da zamujeni čas čim prej nadoknadijo s svojimi najdražjimi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!