Kako se je na zapis o Hitlerju odzvalo nemško veleposlaništvo

Slovenija 04. Avg 202116:54 > 16:55 0 komentarjev
nemška zastava
PROFIMEDIA

Na nemškem veleposlaništvu v Ljubljani so hvaležni za takojšnje reakcije številnih slovenskih strank in članov slovenske družbe, ki so obsodili izjavo "Hitler je heroj".

Urban Purgar, predsednik Društva za promocijo tradicionalnih vrednot in odgovorni urednik Nacionalne tiskovne agencije (NTA), samooklicanega “neodvisnega medija v službi domovine”, je dan pred dnevom spomina na žrtve nacističnega genocida nad Romi, na družbenem omrežju Twitter zapisal “Hitler je #heroj”.

Zapis je tudi med političnimi strankami sprožil ostre odzive in obsodbo poveličevanja totalitarnih režimov. V opoziciji pričakujejo odziv vlade in ukrepanje pristojnih organov pregona. Prvak NSi in podpredsednik vlade Matej Tonin pa meni, da bi morali društvu odvzeti status nevladne organizacije v javnem interesu.

Odzvali so se tudi na nemškem veleposlaništvu v Sloveniji. “Z ozirom na izjavo, ki poveličuje Adolfa Hitlerja, in ki je bila pred kratkim objavljena na socialnih omrežjih, želimo še enkrat poudariti, da je glede na zgodovino dolžnost Nemčije, da ohranja spomin na grozote nacističnega režima in se spominja njegovih žrtev. Hvaležni smo za takojšnje reakcije številnih slovenskih strank in članov slovenske družbe, ki so obsodili to izjavo,” so zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!