Vreme: kakšna sreda je pred nami?

Slovenija 10. Avg 202201:00 0 komentarjev
jasno, sonce, vreme, sončno
Srdjan Živulović/BOBO

Čez dan bo delno jasno, temperature se bodo povzpele do 31 stopinj Celzija.

Na Primorskem bo zjutraj še pihala šibka do zmerna burja,  jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija, piše na strani Agencije RS za okolje. 

Čez dan bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, sprva ponekod v vzhodni polovici Slovenije še pretežno oblačno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Kakšno bo vreme med 13. in 18. avgustom?

V soboto bomo še na obrobju višinskega jedra hladnega zraka, v nedeljo pa v območju visokega zračnega tlaka. V začetku novega tedna se bo veter v višinah obrnil na jugozahodno smer, v severnem Sredozemlju bo nastalo ciklonsko območje.

V soboto še lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno, v ponedeljek bo zapihal jugozahodni veter. Od torka do četrtka se bo verjetnost za padavine precej povečala. Največ dežja naj bi padlo v zahodni, osrednji in južni Sloveniji. Najtopleje bo v ponedeljek, ko bodo najvišje dnevne temperature malo nad 30 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!