Kakšno bo vreme konec tedna?

Slovenija 25. Nov 202201:00
sonce, jesen
Foto: PROFIMEDIA

V petek bo dopoldan po nižinah še megla, čez dan pa bo nekaj več sonca. Tudi v soboto in nedeljo bo vreme podobno, več sonca lahko pričakujemo v nedeljo.

V petek bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Dopoldne bo po nekaterih nižinah še megla, tudi ponekod na Primorskem bo čez dan nekaj nizke oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 14 stopinj Celzija, piše na spletni strani agencije za okolje (Arso).

V noči na soboto se bo oblačnost povečala, v soboto čez dan pa se bo od zahoda delno zjasnilo. Pretežno oblačno bo ostalo v jugovzhodni Sloveniji. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. V nedeljo bo povečini sončno, zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Tudi v ponedeljek bo suho vreme.

Kakšno bo vreme od 28. novembra do 3. decembra?

Nad vzhodno Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, nad osrednjim Sredozemljem pa bo od sredine tedna ciklonsko območje. V spodnjih plasteh ozračja bo od vzhoda pritekal hladen, višje pa od juga oziroma jugovzhoda vlažen zrak.

V ponedeljek bo na zahodu in v gorah zmerno do pretežno oblačno, drugod bo nizka oblačnost. V nadaljevanju tedna bo prevladovalo oblačno vreme, od srede bo verjetnost za padavine povečana. Za zdaj je še negotovo, v kakšni obliki bodo morebitne padavine.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.