Kakšno bo vreme na referendumsko nedeljo?

Slovenija 27. Nov 202201:00
Megla
PROFIMEDIA

Na Primorskem bo jasno s šibko burjo, drugo bo delno jasno. Na jugovzhodu bo več oblačnosti. V nekaterih nižinah bo megla.

V nedeljo, ko bodo volilke in volilci na referendumu odločali o treh zakonih, bo na Primorskem jasno s šibko burjo, drugod pa bo deloma jasno, napovedujejo na agenciji za okolje. Več oblačnosti bo v jugovzhodnih krajih. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Goriškem in ob morju do 14 stopinj Celzija.

Ponoči bo deloma jasno, po nižinah bo ponekod nastala megla. V ponedeljek bo na zahodu zmerno, drugod pretežno oblačno. V torek in sredo bo pretežno oblačno z občasnimi rahlimi padavinami. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo deloma snežilo, deloma deževalo. Na Primorskem bo pihala burja.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno bo vreme od 30. novembra do 5. decembra

Od srede do petka bodo naši kraji pod vplivom ciklonskega območja s središčem nad osrednjim Sredozemljem. Nad vzhodno Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo ob koncu tedna postopno razširilo nad večji del stare celine.

Prevladovalo bo oblačno in megleno vreme. Na Primorskem bo pihala burja. Verjetnost padavin se bo nekoliko povečala predvsem od srede do petka, je pa še negotovo, v kakšni obliki bodo. Temperature po nižinah bodo v večjem delu Slovenije med 0 in 5 stopinj Celzija, topleje bo le na Primorskem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.