Kakšno vreme nas čaka na prvi delovni dan?

Slovenija 28. Nov 202201:00 0 komentarjev
Vreme: oblačnost pred nevihto
Alen Milavec/BOBO

Začetek delovnega tedna bo zmerno do pretežno oblačen in ponekod meglen.

Danes bo na zahodu in v višjih legah pretežno oblačno, drugod oblačno in ponekod megleno, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, v alpskih dolinah do -6 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

V torek bo oblačno in povečini brez padavin. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V sredo bo oblačno. V zahodni Sloveniji bo povečini suho. Drugod bodo občasne padavine, tudi ponekod po nižinah bo rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, burja na Primorskem se bo krepila.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno bo vreme od 1. do 6. decembra?

Nad severno in severovzhodno Evropo bo izrazito območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa ciklonsko območje.

Prevladovalo bo oblačno in ponekod megleno vreme. Verjetnost za padavine bo nekoliko večja do četrtka do sobote, nato se bo nekoliko zmanjšala. Po nižinah severovzhodne Slovenije lahko v četrtek rahlo sneži, drugod bo meja sneženja na okoli 500 metrov. Od petka naprej bo ob morebitnih padavinah po nižinah rahlo deževalo, še napoveduje Arso.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!