Kakšno vreme nas čaka ta konec tedna

Slovenija 24. Sep 202201:00
Vreme: dež
Žiga Živulović jr./BOBO

V soboto bo na vzhodu države še jasno, na zahodu pa bolj oblačno, ponekod bo tudi deževalo. V nedeljo se bo dež razširil nad večji del države. Prihodnji teden pa nas čaka nova pošiljka dežja.

V soboto bo v vzhodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v hribovitih krajih na zahodu bo popoldne že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 20, ob morju in na vzhodu do 22 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije za okolje (Arso).

V noči na nedeljo se bo dež okrepil in do jutra razširil nad večji del Slovenije. V nedeljo bo oblačno in deževno. Več dežja bo v zahodni Sloveniji, kjer bodo tudi posamezne nevihte. Ob morju bo pihal okrepljen jugo.

V ponedeljek bo dež oslabel, delno se bo razjasnilo. Čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe. V torek bo oblačno, dež se bo znova razširil nad vso Slovenijo. Popoldne bo zapihal severni veter, hladneje bo.

Kakšno bo vreme od 27. septembra do 2. oktobra?

V celotnem obdobju bodo v višinah vztrajali bolj ali manj vlažni jugozahodni vetrovi. V torek bo nad severnim Sredozemljem nastalo ciklonsko območje, popoldne nas bo od severa prešla hladna fronta. Za njo se bo nad Alpami prehodno razširilo šibko območje visokega zračnega tlaka. Tudi v drugi polovici tedna bomo na robu območja nizkega zračnega, ki se bo nahajalo nad zahodno Evropo in severnim Sredozemljem.

Vreme v prihodnjem tednu bo nestalno. V torek bo oblačno z dežjem. Prehodno bo zapihal severni veter na Primorskem burja. Ohladilo se bo. Dnevne temperature bodo okoli 15 stopinj Celzija. V sredo kaže, da se bo razjasnilo, jutro bo megleno. Od četrtka naprej se verjetnost za padavine znova poveča. Razmeroma toplo bo. Tudi v začetku oktobra ne kaže, da bi se ohladilo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.