Filmski beg v Ljubljani: povzročil dve nesreči, ranil policista, ni imel izpita

Slovenija 05. Jan 202416:43 > 20:57 5 komentarjev
prometna nesreča na ljubljanski obvoznici
Foto: Promet.si/X

Ljubljanski policisti so popoldan po Ljubljani lovili voznika, ki je z objestno vožnjo povzročil več prometnih nesreč. Kot so povedali za N1, se je zaletel tudi v policijsko vozilo, vozil pa je brez izpita.

Na zahodni ljubljanski obvoznici se je danes popoldan zgodila nesreča, ki je za dobro uro ohromila promet po obvoznici. Na ljubljanski policijski upravi (PU) so za N1 pojasnili, kaj se je dogajalo.

Danes nekaj po 15.30 sta dva policista na severni obvoznici kontrolirala promet, ko je mimo z objestno vožnjo pripeljal voznik osebnega avtomobila. Ob tem je storil več prekrškov, med drugim je vozil po odstavnem pasu, preko polne črte, nepravilno je prehiteval.

Policista sta ga z znaki skušala ustaviti, a je pot kljub temu nadaljeval. Z ljubljanske obvoznice je s pospeškom zavil na Celovško cesto, kjer je trčil v osebno vozilo. V njem je bila voznica, ki jo je lažje poškodoval.

Kljub trku je objestni voznik nadaljeval vožnjo in znova zavil proti obvoznici ter se pri priključku Brdo priključil v smer proti Kopru. Tam je trčil v službeno vozilo policije in obstal na prehitevalnem pasu. V nesreči sta bila lažje poškodovana oba policista.

Ohromil promet na obvoznici

Na navedenem odseku je bil že pred nesrečo zgoščen promet v obe smeri. Zaradi tranzita po praznikih in so tam že pred tem nastajali zastoji. V smeri proti Kopru je bil nato še dodatno promet oviran do okoli 17. ure, ko so bili sproščeni vsi prometni pasovi, so tudi sporočili s PU Ljubljana.

Ob obravnavi nevarnega voznika so policisti ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, z zbiranjem informacij v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu pa še zbirajo. Z ugotovitvami bodo seznanili državno tožilstvo.

NESREČA
Gneča okoli 16.45 (Foto: PROMETNOINFORMACIJSKI CENTER)

Na PU Ljubljana so opozorili tudi na najhujše kršitve na avtocestah, ki so: prevelika hitrost, prekratka varnostna razdalja, vzvratna vožnja, prehitevanje po desni strani, hoja po avtocesti, vožnja v nasprotno smer in ustavljanje na odstavnem pasu, kadar to ni nujno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje