Mesec pred volitvami izpostavil borbenost Levice

Slovenija 22. Apr 202214:14 1 komentar
Luka Mesec
Borut Živulović/BOBO

Koordinator stranke Levica Luka Mesec je v izjavi ob zaključku kampanje poudaril, da so že med volilno kampanjo svoje bodoče koalicijske partnerje prepričali v vseh pet ključnih projektov. Zatrdil je še, da je Levica stranka, ki se bori in je na strani delavca, upokojenca, študenta ter prekarca, kar so po njegovem mnenju tudi dokazali.

Kot je izpostavil Luka Mesec, so v Levici med volilno kampanjo koalicijske partnerje prepričali, da Slovenija potrebuje stanovanjsko politiko in 30.000 stanovanj do leta 2030, da mora naslednja vlada skladno z višanjem cen višati tudi plače in pokojnine, zlasti najnižje, in da sta prava pot za slovensko gospodarstvo ekonomska demokracija in solastništvo zaposlenih.

Z bodočimi partnerji so se po njegovih besedah strinjali tudi o tem, da je treba rešitev za slovensko zdravstvo iskati znotraj javnega zdravstva, ki ga je treba rešiti z odpravo korupcije in t. i. dvoživk, ter da Slovenija potrebuje podnebno politiko.

“Smo stranka, ki se bori, in nismo stranka, ki bi pred volitvami nekaj govorila, potem pa pozabila na svoje obljube,” je zatrdil Mesec. “Smo stranka, ki je na strani delavca, upokojenca, študenta, prekarca,” je še poudaril in dodal, da so to tudi dokazali s svojimi pobudami in predlogi. Kot pomembnejše dosežke svoje stranke je koordinator Levice med drugim izpostavil zvišanje minimalne plače za skoraj 300 evrov bruto, zaprtje trgovin ob nedeljah, prepoved frackinga v Prekmurju in predlog za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Danes je zadnji dan volilne kampanje pred državnozborskimi volitvami ki bodo potekale v nedeljo, 24. aprila. Na letošnjih volitvah nastopa 20 kandidatnih list, od tega 19 v vseh osmih volilnih enotah, Levici pa zadnje javnomnenjske raziskave napovedujejo nekaj manj kot osem odstotkov podpore.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje