Moški z Gorjanskega, ki je streljal v trgovini, v priporu

Črna kronika 20. Maj 202414:16 0 komentarjev
Policijski trak
Simbolična fotografija (Foto: Srdjan Živulović/ BOBO)

50-letni osumljenec, ki je streljal v eni od trgovin v vasi Gorjansko, je v priporu. Policisti motiva, zakaj je uporabil strelno pištolo, še niso potrdili, saj se osumljenec pred dogodkom ni z nikomer sprl.

Dežurna preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Kopru je za 50-letnega osumljenca streljanja v vasi Gorjansko odredila pripor.

50-letnik je v sredo v eni od trgovin v vasi uporabil strelno orožje, pri čemer nihče ni bil poškodovan. Policisti še niso potrdili motiva za streljanje, saj se osumljenec pred dogodkom ni z nikomer sprl.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in dokazov, so danes sporočili s Policijske uprave Koper.

Osumljeni je v sredo nekaj pred 15. uro vstopil v trgovino, kjer sta bila ob prodajalki prisotna še dva človeka, tam kričal, zatem pa v strop izstrelil en naboj z dolgocevnim orožjem (šibrovko).

Nato je zapustil trgovino, pred njo ponovno izstrelil naboj v avtomat za napitke, sedel v osebno vozilo in se odpeljal proti stanovanjski hiši v vasi Gorjansko, kjer je repetiral puško in nasilno odprl vrata. Pri tem je članom družine grozil in v hiši še enkrat ustrelil. Ponovno je kraj zapustil in se odpeljal proti svojemu domu, kjer se je zaprl v hišo.

Policisti so zavarovali kraj, kamor so napotili policijskega pogajalca. Po več kot polurni uspešni telefonski komunikaciji je 50-letnik sam prišel pred hišo in se okoli 17.30 predal policistom. Utemeljeno je osumljen kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

V petkovi izjavi za medije na koprski policijski postaji je pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper Dejan Grandič pojasnil, da so določeni oškodovanci sorodstveno povezani z osumljencem. Druge povezave med storilcem, trgovino in stanovanjem, v katerem je streljal, policisti še proučujejo.

Za kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let, je še povedal Grandič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!