Na prvem vrhu koalicije predvsem o energetski draginji

Slovenija 15. Sep 202206:56 0 komentarjev
robert golob
Žiga Živulović jr./BOBO

Predsednik vlade Robert Golob bo na Brdu pri Kranju danes gostil prvi vrh koalicije, na katerega so vabljeni poslanke in poslanci strank vladne koalicije ter ministrice in ministri. Srečanje bo namenjeno razpravi o aktualnih temah in izzivih, ki koalicijo čakajo jeseni.

Najprej se bo na Brdu pri Kranju na redni seji sestala vlada, pozneje pa se bodo ministrom pridružili še poslanci koalicije. V ospredju koalicijskega vrha bo po napovedih zlasti ukrepanje ob izzivih prehranske in energetske draginje.

Jeseni se obeta tudi več zakonodajnih referendumov o zakonih, ki jih je pripravila oziroma podprla koalicija. Med drugim o temeljnem zakonu o vladi, s katerim se želi vlada reorganizirati.

Vladna koalicija, ki jo sestavljajo Gibanje Svoboda, SD in Levica, je sicer nedavno obeležila 100 dni dela. Koalicijski partnerji so ob tem ocenili, da je koalicija trdna in deluje usklajeno, med ključnimi dosežki pa so med drugim izpostavili spoštljiv dialog, stabilnost in zaupanje ter “premišljeno in ciljano ukrepanje za omilitev draginje”.

Predsedniki treh koalicijskih strank so ob tem še zagotovili, da bodo nadaljevali dosedanje delo in soočanje z izzivi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!