Nadzorni svet Pošte Slovenije imenoval novega generalnega direktorja

Slovenija 21. Okt 202220:12 0 komentarjev
Pošta Slovenije
Žiga Živulović jr./BOBO

Nadzorniki so za generalnega direktorja Pošte Slovenije imenovali Marka Cegnarja. Petletni mandat bo nastopil 1. novembra. Na položaju bo zamenjal Tomaža Kokota, ki so ga nadzorniki septembra odpoklicali iz poslovno-ekonomskih razlogov.

Nadzorni svet Pošte Slovenije je na današnji seji za novega generalnega direktorja za prihodnje petletno obdobje med več kandidati imenoval Marka Cegnarja, so sporočili iz družbe. Cegnar bo mandat nastopil 1. novembra 2022.

Kot je ob današnjem imenovanju poudarila predsednica nadzornega sveta Pošte Slovenije Urška Kežmah, so člani nadzornega sveta z imenovanjem Cegnarja na položaj generalnega direktorja izbrali strokovnjaka s področja logistike, ki ima znanja in izkušnje iz kriznega upravljanja procesov in strateškega vodenja, ki so potrebna, da bo družba v zahtevnem konkurenčnem poslovnem okolju lahko zadržala položaj vodilnega ponudnika paketnih storitev v Sloveniji in postala vodilni ponudnik celovitih logističnih storitev v jugovzhodni Evropi.

Novi generalni direktor Pošte Slovenije se je ob imenovanju članom nadzornega sveta zahvalil za zaupanje, so zapisali v sporočilu za javnost.

Cegnar bo na položaju nasledil Tomaža Kokota. Tega so nadzorniki septembra razrešili s položaja. Kot so tedaj sporočili, je bil Kokot odpoklican iz poslovno-ekonomskih razlogov, družbo pa je do imenovanja novega generalnega direktorja zastopalo obstoječe poslovodstvo.

Nadzorniki so novega generalnega direktorja iskali tako z identifikacijo ustreznih kandidatov na trgu dela s pomočjo kadrovske agencije, javno objavo prostega delovnega mesta za člana poslovodstva kot tudi z osebnim povabilom h kandidaturi, so po današnji seji nadzornega sveta sporočili iz Pošte. Kadrovska komisija nadzornega sveta je nadzornemu svetu v ožji izbor posredovala tri kandidate.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!