Neizprosni ljubljanski redarji: v soboto napisali več kot 200 kazni (VIDEO)

Slovenija 12. Dec 202313:23 24 komentarjev

Ljubljanski redarji v soboto nepravilno parkiranim vozilom niso pokazali milosti. Kot smo poročali, so na parkirišču Dolgi most oglobili več voznikov. Zdaj so z mestnega redarstva za N1 sporočili, koliko kazni so napisali in kako visoke so bile.

Na mestnem redarstvu Mestne občine Ljubljana so imeli v soboto polne roke dela.

Kot smo poročali, je namreč ob koncu tedna številne nepravilno parkirane avtomobile na parkirišču Dolgi most krasila rdeča ovojnica mestnega redarstva. Zdaj so nam pristojni sporočili, koliko voznikov so oglobili in kako visoke so bile te globe.

Zapisali so, da so njihovi redarji v soboto zaradi nepravilnega parkiranja izdali 227 obvestil. Vozniki, ki svojega jeklenega konjička niso parkirali na za to označeno mesto, pa bodo morali plačati med 80 in 200 evrov. Ob tem so na občini tudi pojasnili, da so vse globe predpisane z veljavno zakonodajo, ki za posamezne prekrške predvideva različno višino.

Pojasnili so tudi, da je patrulja mestnega redarstva na območje parkirišča Dolgi most prišla, ker je prijela prijavo o nepravilno parkiranih vozilih.

V soboto so bili nadzoru parkiranih vozil redarji nepopustljivi, saj so kazni dobili tudi tisti vozniki, ki so parkirnino plačali, nato pa zaradi prezasedenosti parkirišča avtomobil parkirali izven parkirnih mest, denimo ob pločniku ali na zelenici. Parkirišče Dolgi most je zaradi svoje lege ob razcepu Kozarje in primorske avtoceste eno izmed bolj priljubljenih P + R parkirišč oziroma parkirišč “parkiraj in se pelji”.

Veliko dnevnih vozačev med tednom svoj avto pusti tu, v mesto pa se odpelje z javnim prevozom. Decembra je parkirišče kot izhodiščna točka za dnevne izlete še dodatno zasedeno.

Parkirišče Dolgi most Parkirišče Dolgi most
Parkirišče Dolgi most (Foto: N1)
Parkirišče Dolgi most Parkirišče Dolgi most
Parkirišče Dolgi most (Foto: N1)
parkirišče Dolgi most parkirišče Dolgi most
Parkirišče Dolgi most (Foto: N1)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje