Zaposleni na policiji naj bi stresel mladoletnika in grozil, da ga bo udaril

Slovenija 07. Nov 202315:58 > 08. Nov 2023 13:42
Policija
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

Na eni od kolesarskih stez v Novi Gorici je pretekli konec tedna prišlo do spora in prerivanja med skupino mladoletnikov ter moškim in žensko. Dvojica je skupino žalila ter jim grozila z nasiljem, moški pa je enega od fantov zgrabil za zapestje in ga grobo stresel. Portala 24ur je v torek poročal, da naj bi bil moški eden od novogoriških kriminalistov. Policija je danes pojasnila, da je moški zaposlen na policiji, ni pa ne policist ne kriminalist.

Minuli konec tedna je na kolesarski stezi med Novo Gorico in Šempetrom pri Gorici prišlo do spora in prerivanja med skupino mladoletnikov ter moškim in žensko. Portal 24ur, ki je objavil tudi videoposnetek spora, je v torek poročal, da je moški kriminalist novogoriške policijske uprave. Na PU Nova Gorica so danes v odzivu za STA pojasnili, da je moški zaposlen na policiji, ni pa ne policist ne kriminalist.

Na posnetku je najprej razvidno, kako ženska vpije na skupino mladih in jih žali. “Pojdite naprej, v Italijo ali v čefurijo. Tu je Slovenija,” lahko poleg kletvic slišimo na posnetku. Enemu od fantov, ki ženski v angleščini, italijanščini in slovenščini skušajo povedati, naj se umiri, zagrozi tudi s fizičnim nasiljem.

Enemu izmed njih se nato približa moški in mu zagrozi, da ga bo udaril. Navkljub pozivom ostalih fantov, da je otrok in naj ga pusti pri miru, ga moški zgrabi za zapestje in grobo strese. Nato opazi drugega fanta, ki dogajanje snema. “Kaj boš snemal? Veš, kaj ti povem? Snemaj svojo mamo doma,” reče, nato pa se kamera zatrese, kot da je moški odrinil lastnika telefona. Ta izza kamere vpije, da ga je udarila tudi ženska.

Na Policijski upravi Nova Gorica so v torek za N1 dejali, da o sporu niso bili obveščeni. Opravili bodo dodatno zbiranje obvestil in skušali ugotoviti vse okoliščine dogodka, so še sporočili.

Ali gre za policista iz njihovih vrst, na PU Nova Gorica v torek niso izrecno pojasnili, so pa napovedali, da bodo zaradi dogodka uvedli notranjevarnostni postopek. “Uslužbenci policije smo se na podlagi zakona o organiziranosti in delu v policiji, pravil policije in kodeksa policijske etike dolžni vzdržati ravnanj, ki bi lahko glede na naravo našega dela imela za posledice škodo ugledu policije ali celo kršitev zakonodaje. Vsak uslužbenec policije je dolžan z lastnim ravnanjem zagotavljati osebno in organizacijsko integriteto,” so še zapisali v odzivu.