Novost za vse Applove uporabnike v Sloveniji

Digitalno 08. Apr 202306:49 0 komentarjev
Iphone 14
PROFIMEDIA

Tudi slovenske uporabnike, ki za navigacijo med vožnjo uporabljajo Applove Zemljevide, so pričakale številne novosti. Kaj prinaša zadnja posodobitev?

Uporabnike Applovih naprav je v petek pričakala posodobljena verzija Zemljevidov (Maps, op. p.), ki prinaša nekatere nove funkcije. Pri Applu obljubljajo hitrejšo in natančnejšo navigacijo, posodobitve pa so bili poleg slovenskih uporabnikov deležni še v Avstriji, na Hrvaškem, Češkem, Madžarskem in Poljskem.

Ena izmed sprememb se nanaša na podajanje navodil, ki jih uporabniku med vožnjo “prebere” Siri. Po novem bodo ta bolj naravna in podobna človeškemu govoru. Namesto “čez 200 metrov” bomo odslej zavijali “pri naslednjem semaforju”, Siri pa nas bo že vnaprej opozorila, na kateri vozni pas se moramo razporediti, da bomo v naslednjem križišču lahko zavili.

Applovi Zemljevidi bodo odslej opozarjali tudi na semaforje in kontrole hitrosti. Vozniki bodo lahko Applu tudi sporočili, če bo naleteli na prometno nesrečo. To bodo lahko storili prek glasovnega upravljanja in jim med vožnjo ne bo treba poseči po telefonu.

apple maps
Apple.com

Številne novosti pa so pri Applu uvedli tudi pri videzu Zemljevidov. Posodobitev ponuja tridimenzionalni pogled na zemljevid, funkcija “Look Around” pa omogoča tudi interaktivne posnetke ulic v visoki ločljivosti. Prav tako boste lahko Applove Zemljevide uporabljali tudi znotraj letališč in nekaterih nakupovalnih središč ter tako poiskali stranišče ali določeno trgovino.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!