Od Maribora do Ljubljane z vlakom potovali kar osem ur

Slovenija 21. Jan 202420:31 12 komentarjev
Slovenske železnice
Žiga Živulović jr. /BOBO

Potniki na sobotnem popoldanskem vlaku, ki vozi med Mariborom in Ljubljano, so za pot do prestolnice potrebovali kar osem ur. Vmes so morali v hudem mrazu več ur čakati na nadomestne prevoze. Na Slovenskih železnicah so se jim kasneje opravičili in obljubili povračilo denarja za kupljene vozovnice.

Potniki na sobotnem popoldanskem vlaku med Mariborom in Ljubljano so bili deležni neprijetne izkušnje. Kot poroča portal MMC, naj bi namreč električni vlak, ki je iz Maribora odpeljal nekaj pred 18. uro, med Ponikvo in Grobelnim obtičal brez elektrike in ogrevanja.

Okoli 50 potnikov, med katerimi naj bi bila tudi družina z enomesečnim dojenčkom ter invalid, je moralo nato v mrazu dve uri čakati na nadomestno dizelsko lokomotivo, ki je okvarjeno kompozicijo povlekla do Šentjurja. Tam naj bi jim, kot je za omenjeni portal dejala ena izmed potnic, ponudili ogrevano čakalnico, ki pa je bila za vse potnike premajhna, zato je morala večina njih na nadomestni prevoz z avtobusom še okoli tri ure čakati v mrzlem okvarjenem vlaku. Zunanje temperature so bile namreč okoli –14 stopinj Celzija.

Ko je avtobus vendarle prispel, jih je ta prepeljal le do bližnjega Celja, kjer so se lahko vkrcali na nadomestni vlak in v Ljubljano prispeli šele okoli pol druge ure zjutraj. Po pričevanju potnikov naj bi se jim v Celju pridružili še potniki dveh drugih vlakov, ki sta imela podobne težave.

SŽ: Zgodilo se je sosledje izrednih dogodkov

Po pričevanju potnikov se jim za težave ni nihče niti opravičil, kaj šele, da bi za premražene potnike poskrbeli s toplimi napitki in pojasnilom, kaj se sploh dogaja.

Kot je za TV Slovenija potrdila direktorica potniškega prometa v Slovenskih železnicah Darja Kocjan, se je na progi med Mariborom in Celjem res zgodilo sosledje več izrednih dogodkov. “Tako izpadov napetosti na enem odseku, potem še na drugem odseku in težave na kretnici v Šentjurju. Dva avtobusna prevoznika, ki sta se nam odzvala, sta nam povedala, da bosta potrebovala več časa za pripravo avtobusa zaradi izredno nizkih temperatur,” je za TV Slovenija pojasnila Kocjan, ki se je potnikom v imenu Slovenskih železnic tudi opravičila in zagotovila, da bodo potnikom povrnili denar za vozovnice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje