OŠ Žetale: dobili soglasje vseh staršev, mlajšim pri testih pomagale lego kocke

Koronavirus 17. Nov 202110:25 > 11:15 1 komentar
Samotestiranje učencev
Peter Košenina/BOBO

Kljub številnim pomislekom prvi dan obveznega samotestiranja učencev v šolah za zdaj mineva brez večjih težav. Zelo uspešni so bili v Osnovni šoli Žetale, kjer so s samotestiranjem soglašali vsi starši. Tako mlajši kot starejši učenci so bili pri testiranju samostojni, okuženih med njimi ni bilo. Učitelji so testiranje demonstrirali, mlajši otroci pa so si pri izvedbi testa pomagali še z lego kockami.

V Osnovni šoli Žetale je prvi dan obveznega samotestiranja učencev minil uspešno. Soglasja so pridobili prav od vseh 92 učencev, pri nikomer niso potrdili okužbe. Da s testiranjem soglaša večina staršev, se je vedelo že včeraj, ko soglasja niso oddali le še starši treh učencev, je za N1 povedala ravnateljica Silvestra Klemenčič.

“V veselje mi je, da lahko poročam o konstruktivnem sodelovanju s starši,” je povedala Klemenčič in dodala, da so temu namenili precej pozornosti, saj si želijo, da bi otroci ostali v šoli.

Testiranje je potekalo brez večjih težav, tako najmlajši kot tudi starejši učenci so samotestiranje trenirali doma. Nadzorni učitelji so samotestiranje tudi demonstrirali. Tudi najmlajši učenci iz prve triade so bili pri samotestiranju popolnoma samostojni, pomoči staršev niso potrebovali. “Znašli smo se tako, da smo najmlajšim za pomoč dali narobe obrnjene lego kocke,” je opisala Klemenčič. Epruvete, ki bi jih sicer najmlajši učenci morali držati v roki, so tako vstavili v luknjice v lego kocki. “Morda so res bili ti strahovi odveč,” je dodala.

Pripravili pa so se tudi na možnost, da bi bil kdo izmed učencev pozitiven. Učitelje so seznanili s posebnim protokolom za ta primer, je dejala ravnateljica.

Prejeli so tudi prve čestitke staršev za izvedbo. “Ena od mam je lepo napisala, da ji je v veliko veselje in olajšanje,” je povedala ravnateljica in dodala, da se z njo strinja. Samotestiranje je eden od korakov k zajezitvi epidemije covida-19, je še poudarila.

PREBERITE ŠE:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje