Pirc Musar z Golobom in Sajovicem o imenovanju sodnikov, ministrov, zdravstvu

Slovenija 18. Jan 202315:08 0 komentarjev
borut sajovic nataša pirc musar robert golob
Katja Kodba/STA

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je srečala s predsednikom Gibanja Svoboda Robertom Golobom in vodjo poslanske skupine Borutom Sajovicem. Na sestanku je bil poudarek na strateških temah, o katerih je potreben konsenz za prihodnost Slovenije, so sporočili iz urada predsednice.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je danes srečala s predsednikom Gibanja Svoboda Robertom Golobom in vodjo poslanske skupine Borutom Sajovicem. Kot so sporočili iz urada predsednice, gre za prvo izmed srečanj, ki jih bo predsednica republike imela s predsednico in predsedniki parlamentarnih strank ter vodji poslanskih skupin.

Namen srečanj, ki jih je Pirc Musar napovedala že kmalu po izvolitvi, je vzpostavitev konstruktivnega dialoga z nosilci zakonodajne oblasti in dogovor o medsebojnem sodelovanju.

Predsednica republike, predsednik Gibanja Svoboda in vodja poslanske skupine so spregovorili o temah, glede katerih bi bilo po mnenju Pirc Musar smiselno vzpostaviti širši politični in družbeni konsenz. Kot so sporočili iz urada predsednice, so pogovor pričeli z izmenjavo mnenj glede možnih ustavnih sprememb, predvsem v luči sprememb volilnega sistema, imenovanja sodnikov, ministrov in drugih visokih funkcionarjev. Konstruktivna razprava je tekla tudi o zdravstveni reformi, pri čemer je Golob predstavil svojo vizijo potrebnih sprememb, Pirc Musar pa je ob tem napovedala svoj prvi forum prav glede te aktualne tematike.

Preberite še: Robert Golob ob začetku koalicijskega vrha: Pričakujem konsenzualno rešitev

S predstavniki preostalih parlamentarnih strank se bo predsednica republike srečala naslednji teden. V četrtek pa naj bi se skladno z napovedmi sestala s predsednikom stranke SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine Jelko Godec, ob 11. uri pa še s predsednikom NSi Matejem Toninom in vodjo poslanske skupine Janezom Ciglerjem Kraljem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!