Po Celju s Celebusom sedaj tudi z dnevno vozovnico

Slovenija 17. Maj 202316:23 0 komentarjev
Celebus (foto MOC)
Celebus (foto: Mestna občina Celje)

Celjski mestni svetniki so na seji potrdili uvedbo dnevne vozovnice za Celebus. Svetniki so potrdili tudi širitev tržnice ter za nov mandat na čelu Pokrajinskega muzeja Celje potrdili Staneta Rozmana.

Celjski mestni svetniki so na današnji seji potrdili cenik za izvajanje javnih linijskih prevozov v mestnem prometu Celebus. Kot je na seji povedal višji svetovalec na celjski občini Miran Gaberšek, so se zaradi uvedbe sistema Centralka odločili ponuditi občanom dnevno vozovnico, ki bo stala en evro, veljala pa bo za vse vožnje v tekočem dnevu.

V obdobju 30 dni od prve validacije bodo lahko osnovnošolci kupili do pet dnevnih vozovnic, dijaki, študenti, invalidi in upokojenci do 10 vozovnic, ostali pa do 15 dnevnih vozovnic. Gaberšek je pojasnil, da bo sistem Centralka zaživel 1. julija, uporabnikom pa bo omogočal bolj prijazne storitve, vezane tudi na Celebus.

Tako bo omogočeno, da sistem sam v določenem časovnem obdobju zazna, kdaj je uporabnik z doslej kupljenimi dnevnimi vozovnicami dosegel vrednost mesečne vozovnice in mu v tem obdobju dodatnega koriščenja dnevnih vozovnic ne zaračunava več, kar pomeni, da bodo te vožnje do konca tekočega meseca brezplačne.

S tem bo uporabniku prihranjena vnaprejšnja kalkulacija, ali se mu za določeno obdobje splača v predprodaji kupiti mesečno oz. tedensko vozovnico ali ne. Tako bo potreba po terminskih vozovnicah odpadla, je dejal Gaberšek.

Uporabniki bodo lahko kupili tudi enkratno vozovnico na avtobusu za eno vožnjo, zanjo pa bo treba odšteti dva evra.

Širjenje tržnice in nov mandat Rozmana na čelu PMC

Svetniki so prav tako sprejeli sklep o dopolnitvi odloka o podelitvi koncesije za izgradnjo celjske mestne tržnice in upravljanja z njo, iz katerega izhaja, da se obstoječe območje tržnice razširi še na novo urejen trg v neposredni bližini tržnice.

Pristojne službe celjske občine so namreč ocenile, da se lahko tržnična dejavnost širi, a za to je potreben dodaten prostor. V ta namen je občina kupila še dodatne parcele.

Celjski mestni svetniki so na današnji seji za direktorja Pokrajinskega muzeja Celje ponovno imenovali Staneta Rozmana, ki mu bo nov mandat začel teči 5. oktobra in se bo končal oktobra 2028. Rozman sicer muzej vodi že od leta 2008.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!