Po krajši osvežitvi živo srebro spet čez 30 stopinj

Slovenija 27. Jul 202201:00 0 komentarjev
Miloš Vujinović/BOBO

Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, temperature spet čez 30 stopinj Celzija.

Zjutraj se bodo temperature gibale od 15 do 19, na Primorskem okoli 22 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Čez dan bo na Primorskem ob šibki burji precej jasno. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo predvsem na severu možne posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

V četrtek bo večinoma sončno. Burja na Primorskem bo ponehala. V petek bo delno jasno in znova bolj vroče, popoldne bodo nastajale krajevne nevihte. V noči na soboto bodo ob prehodu fronte padavine z nevihtami zajele večji del države in v soboto dopoldne večinoma ponehale. Popoldne se bo zjasnilo, še bo nastalo nekaj ploh.

Kakšno bo vreme med 30. julijem in 4. avgustom?

V noči na soboto oziroma v soboto zjutraj nas bo prešla hladna fronta. Za njo se bo nad Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vztrajalo do konca obdobja.

V noči na soboto in v soboto dopoldne kaže, da bi padavine z nevihtami lahko zajele večji del države in do sredine dneva večinoma ponehale. Popoldne se bo zjasnilo, nastalo bo še nekaj ploh in neviht. Osvežilo se bo. Od nedelje do četrtka bo večinoma sončno vreme, postopno bo vse bolj vroče, ob koncu obdobja bi se lahko temperature spet približale 35 stopinjam.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!