Policijska uprava Ljubljana dobila novega direktorja

Slovenija 21. Jul 202316:00 0 komentarjev
Tomislav Omejec
Ziga Zivulovic jr./Bobo

Na mesto direktorja Policijske uprave (PU) Ljubljana je bil imenovan dosedanji vodja Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi Tomislav Omejec.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Senad Jušić je danes na mesto direktorja Policijske uprave (PU) Ljubljana imenoval dosedanjega vodjo Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi Tomislava Omejca.

Posle mu je predal Mirko Nunić, ki je policijsko upravo začasno vodil od torka, so sporočili s PU Ljubljana.

Karierna pot Tomislava Omejca

Kot so navedli v sporočilu za javnost, se je leta 1970 rojeni Omejec v policiji zaposlil leta 1989. Po končani srednji policijski šoli v Tacnu je delal na Policijski postaji Ljubljana Bežigrad, kjer je opravljal naloge policista, vodje intervencijske patrulje, vodje policijskega okoliša in kriminalista v lokalni kriminalistični skupini. Aktivno je sodeloval tudi v osamosvojitveni vojni, so izpostavili.

Leta 1996 je bil premeščen na delovno mesto vzgojitelja na Policijski akademiji. Ker je ob delu uspešno doštudiral na Fakulteti za šport, je na akademiji prevzel še naloge učitelja športne vzgoje in nato učitelja pooblastil in praktičnega postopka. Med drugim je sodeloval tudi pri usposabljanju policistov za delo v večetnični skupnosti in za zmanjševanje stereotipov in diskriminacije.

Leta 2006 pa je bil premeščen na Policijsko upravo Ljubljana. Medtem je končal tudi študij na Fakulteti za uporabne družbene študije v Novi Gorici in leta 2011 pridobil naziv magister medkulturnega menedžmenta.

Na Policijski upravi Ljubljana je vodil Oddelek za splošne policijske naloge do leta 2012, ko je postal vodja oddelka za javni red in mir v sektorju splošne policije na upravi uniformirane policije GPU. Leta 2014 je napredoval v vodjo tega sektorja znotraj Uprave uniformirane policije, so navedli.

Kot še navajajo v sporočilu, si je Omejec v vsem tem času pridobil bogato znanje, predvsem iz delokroga splošnih policijskih nalog in številne izkušnje z vodenjem ter odločanjem, tudi v kriznih situacijah. Sodeloval je tudi pri pripravi številnih zakonov, v raziskovalnih projektih in na strokovnih forumih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!