Ponoči bodo vzhodni del države zajele nevihte z močnimi nalivi

Slovenija 16. Jul 202114:56 > 15:28 0 komentarjev
Vreme
meteo.si

V drugi polovici noči na soboto bodo vzhodno polovico države zajele nevihte z močnimi nalivi, ki se bodo nadaljevale tudi čez dan, opozarjajo na Agenciji za okolje. Zaradi tega so možna razlivanja posameznih hudourniških vodotokov.

Do sobote zvečer bo v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji ob krajevnih nalivih padlo od 50 do 80 litrov na kvadratni meter. Ob tem so možna tudi razlivanja posameznih hudourniških vodotokov, so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje.

Kot so v hidrološkem poročilu zapisali na Agenciji za okolje, je vodnatost po Sloveniji večinoma mala, srednjo vodnatost imajo še reke na območju Julijskih Alp, Drava in Mura ter nekaj manjših rek. Vodnatost se večinoma počasi zmanjšuje.

Dodali so, da se bodo danes pretoki rek še naprej večinoma počasi zmanjševali, v soboto pa se bodo povsod po državi zmerno povečali, najprej in najizraziteje na vzhodu Slovenije. V nedeljo se bo nadaljevalo zmerno naraščanje vodnatosti. Predvsem na vzhodu države lahko posamezne reke dosežejo velike pretoke.

Danes in jutri lahko ob lokalnih nalivih izraziteje narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki.

Temperatura večine nekraških rek je zjutraj med 14 in 23 stopinj Celzija, temperature vode v bližini kraških izvirov so med 8 in 12 stopinj Celzija. Blejsko jezero ima 23, Bohinjsko pa 18 stopinj Celzija. Morje ima 27 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!