Predsednica z Janšo in Toninom tudi o ustavnih spremembah

Slovenija 19. Jan 202317:35
Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je srečala s predsednikom SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec.
Foto: Daniel Novakovič/STA.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar nadaljuje srečanja s predstavniki parlamentarnih strank in vodjami poslanskih skupin. Danes je s predstavniki obeh opozicijskih strank in poslanskih skupin – Janezom Janšo in Jelko Godec ter Matejem Toninom in Janezom Ciglerjem Kraljem – spregovorila tudi o zdravstveni reformi in ustavnih spremembah.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je srečala s predstavniki obeh opozicijskih strank: najprej s predsednikom SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec, zatem pa še s predsednikom NSi Matejem Toninom in vodjo poslanske skupine NSi Janezom Ciglerjem Kraljem.

Kot so sporočili iz urada predsednice republike, so v daljših pogovorih spregovorili o zdravstveni reformi in drugih aktualnih družbenih izzivih v Sloveniji ter o ustavnih spremembah, več podrobnosti o pogovorih pa v uradu niso razkrili.

Gre sicer za nadaljevanje srečanj predsednice republike s predsedniki parlamentarnih strank ter vodjami poslanskih skupin, ki je namenjeno vzpostavitvi konstruktivnega dialoga z nosilci zakonodajne oblasti in dogovoru o medsebojnem sodelovanju, kot je na Twitterju zapisala predsednica republike Pirc Musar.

Kot smo poročali, se je v sredo že sestala s predsednikom Gibanja Svoboda Robertom Golobom in vodjo poslanske skupine Borutom Sajovicem, spregovorili pa so o strateških temah, za katere je potreben konsenz za prihodnost Slovenije.

Preberite še: Pirc Musar z Golobom in Sajovicem o imenovanju sodnikov, ministrov, zdravstvu

S preostalimi predstavniki parlamentarnih strank se bo predsednica Pirc Musar srečala naslednji teden. V ponedeljek, 23. januarja, se bo sestala s koordinatorjem stranke Levica Luko Mescem in vodjo poslanske skupine Matejem Tašnerjem Vatovcem.

V torek, 24. januarja, s predsednico stranke Socialni demokrati Tanjo Fajon in vodjo poslanske skupine Janijem Prednikom, v sredo, 25. januarja, pa še s predstavnikoma italijanske in madžarske narodne skupnosti Felicejem Žižo in Ferencem Horvathom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar