Prihaja nova pošiljka snega

Slovenija 02. Dec 202101:00 > 09:53 0 komentarjev
Sneg
Fotografija je simbolična. BOBO

Danes bo v nekaterih delih države snežilo. Dež in sneg bosta do petka ponehala, novo pošiljko padavin pa lahko pričakujemo že v nedeljo.

V četrtek bo oblačno s padavinami. V delu Gorenjske in Koroške bo večinoma snežilo, drugod po nižinah pa sprva večinoma deževalo, zvečer se bo meja sneženja ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Na Primorskem bo zvečer zapihala burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, piše na spletni strani Agencije za okolje (Arso).

Do petka bodo padavine ponehale

Do petka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo od severozahoda delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo zvečer oslabela. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. V nedeljo kaže na oblačno vreme s padavinami, po nižinah v notranjosti Slovenije bo deloma deževalo, deloma snežilo.

Loading Poll…

 

Kakšno bo vreme od 5. do 10 decembra?

V nedeljo nas bo od zahoda dosegla vremenska fronta, nad severnim Sredozemljem pa se bo poglobilo še ciklonsko območje, ki se bo nato v ponedeljek odmikalo proti jugovzhodu. V nadaljevanju tedna bodo vremenske fronte iznad Atlantika občasno vplivale tudi na vreme na območju Alp in severnega Sredozemlja. Nad naše kraje bo od zahoda dotekal razmeroma hladen zrak.

V nedeljo bo oblačno s padavinami, po nižinah v notranjosti Slovenije bo deloma deževalo, deloma snežilo. Padavine bodo do ponedeljka zjutraj ponehale, v ponedeljek in torek kaže na suho in hladno vreme, od sredine tedna bodo padavine spet verjetnejše.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!