Pritisnil bo mraz: temperature se bodo spustile do –12 stopinj Celzija

Slovenija 27. Jan 202310:49 0 komentarjev
vreme
Denis Sadiković/N1

Temperature se bodo v naslednjih dneh znova spustile, po napovedih vremenoslovcev bo najbolj mrzlo v ponedeljek zjutraj, ko bo živo srebro pokazalo do –12 stopinj Celzija. Bo pa od nedelje več sonca. "Polegel se bo tudi veter, tako da bo prihodnji teden mirno zimsko vreme," napovedujejo na agenciji za okolje.

Mraz, ki k nam prihaja prihodnji teden, bo, sodeč po napovedih agencije za okolje, najbolj pritisnil v noči na ponedeljek. Takrat bodo v notranjosti Slovenije najnižje temperature zdrsnile tudi do –12 stopinj Celzija.

“Po napovedih bo najhladnejša noč z nedelje na ponedeljek, ko bodo jutranje temperature v večjem delu Slovenije med –6 in –12 stopinj Celzija, v višjih legah je lahko še kakšno stopinj manj, in sicer okoli –15 stopinj Celzija,” je za N1 napovedala dežurna meteorologinja na agenciji za okolje Veronika Hladnik Zakotnik.

Tudi naslednje noči bodo nekoliko bolj mrzle, in sicer med –3 in –9 stopinj Celzija. V osrednji Sloveniji bodo jutranje temperature globoko pod lediščem vsaj do prihodnjega petka, medtem ko se bo čez dan živo srebro gibalo med 0 in 5 stopinj.

Kot je še povedala Hladnik Zakotnik, bo v prihajajočem tednu suho, torej brez padavin. “V večjem delu države bo od nedelje več sonca, polegel se bo tudi veter. Pravzaprav bo mirno zimsko vreme,” je še strnila Hladnik Zakotnik.

Kot so še pred dnevi pojasnili na Arsu, se bo ohladilo zaradi dotoka hladnejše zračne mase, zrak pa se bo še dodatno ohlajal zaradi snega in razjasnitve.

Kljub temu ne gre za nikakršne rekordne temperature, saj bodo temperature le malenkost nižje od povprečja. Zaradi nizkih temperatur bo sneg zamrznil in se še nekaj časa obdržal, tako bodo na svoj račun prišli ljubitelji snega.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!