Promet iz tujine se bo združil s prometnimi konicami, pričakujte gnečo

Slovenija 06. Maj 202411:22 2 komentarja
Gneča, promet
Foto: N1 (Fotografija je simbolična)

V naslednjih dneh bo na slovenskih cestah ponovno povečan promet. Najhuje bo na ljubljanskem obroču.

Maj zaradi mnogih praznikov in počitnic tako pri nas kot v sosednjih državah velja za mesec prometnih zamaškov. Prve vplive smo lahko na cestah že opazili za začetek prvomajskih praznikov, z njihovim koncem pa se bo zgodba kmalu spet ponovila.

Zaradi praznika vnebohoda v sosednjih državah bo v četrtek močno povečan promet iz Avstrije proti Hrvaški. Daljše potovalne čase lahko po navedbah portala infoPot pričakujete predvsem v jutranjem času na gorenjski avtocesti na odseku Tržič–Ljubljana in ljubljanskem obroču.

Povečan promet
Foto: @infoPot/X

Četrtek je eden od dni, ko so tudi na Darsu pričakovali največjo gnečo na cestah ter zato javne uslužbence pozvali, naj delajo od doma in s tem pripomorejo izboljšati pretočnost prometa ob kritičnih dneh.

Gnečo lahko zaradi vračanja turistov iz turističnih krajev pričakujete tudi v nasprotni smeri, torej proti osrednji Sloveniji in naprej proti Avstriji, pa so sporočili s prometnoinformacijskega centra ter kot najbolj prometno obremenjen prav tako izpostavili ljubljanski obroč.

V ponedeljek in sredo, 6. in 8. maja, je na slovenskih avtocestah pričakovati tudi več tovornega prometa.

Ta se v ponedeljek sredi dneva že pozna. Pred predorom Karavanke je trenutno zastoj tovornih vozil proti Avstriji, dolg dva kilometra.

Zastoji so tudi na štajerski avtocesti med Zadobrovo in priključkom Sneberje proti Domžalam, na ljubljanski severni obvoznici proti Kosezam, na primorski avtocesti med Ljubljano in Vrhniko proti Kopru in na glavni cesti Postojna – Pivka, med letališčem in Prestrankom.

Zaradi prometne nesreče je na glavni cesti Lucija – Sečovlje med Lucijo in Sečo promet urejen izmenično enosmerno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje