Proti Ljubljani dolga kolona tovornjakov (VIDEO)

Slovenija 02. Okt 202316:22
avtocesta zastoji promet
Foto: Aljaž Uršej/N1

Začetek tedna in prvi študijski dan sta na slovenske ceste prinesla nove zastoje. O gneči in večkilometrskih zastojih smo poročali že zjutraj. Nič kaj drugače ni bilo v popoldanskih urah. Zastoji so bili zlasti na ljubljanski obvoznici in na cestah, ki vodijo iz mestnih središč. Na štajerski avtocesti je bila proti Ljubljani več kilometrov dolga kolona tovornjakov.

Po jutranji gneči na slovenskih avtocestah so se dolgi zastoji nadaljevali tudi popoldne. Ti so bili na več odsekih štajerske avtoceste in na ljubljanski obvoznici.

Po poročanju prometnoinformacijskega centra je bil na štajerski avtocesti med Lukovico in Blagovico proti Mariboru zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas. Nastal je daljši zastoj.

Promet je bil zaradi popoldanske prometne konice povečan tudi na cestah, ki vodijo iz mestnih središč in na mestnih obvoznicah. Gneče in zastoji so nastajali predvsem na posameznih odsekih na ljubljanski obvoznici.

avtocesta zastoji promet
Aljaž Uršej/N1

Na ljubljanski vzhodni obvoznici je bil daljši zastoj pri priključkih za industrijsko cono Moste in Ljubljana Bizovik v smeri Malenc. Prav tako je bil daljši zastoj pred priključkom Ljubljana Šentjakob v smeri Celja.

Video: več kilometrov dolga kolona na štajerski avtocesti pred Ljubljano

Na gorenjski avtocesti bo ta teden v nočeh na sredo in četrtek med 20. in 5. uro promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno. Predvidena čakalna doba pred predorom bo 30 minut.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.