Razočarani gasilci: nepridipravi uničili več ur prostovoljnega dela

Slovenija 07. Jul 202312:10 16 komentarjev
Uničen beton pred PGD Dvorjane
Facebook PGD Dvorjane

Gasilci prostovoljnega društva Dvorjane so v četrtek več ur svojega prostega časa namenili urejanju okolice pred gasilskim domom. Beton na sveže uliti plošči se ni še niti posušil, ko se je po njem sprehodilo nekaj otrok in mladostnikov, ki so na betonu pustili sledi. S tem so uničili več ur brezplačnega dela, so povedali razočarani gasilci.

“Naši gasilci so urejali predprostor pred skladiščem orodja. Beton še ni bil suh, okoliška mladina pa je postala preveč pogumna. Tekali so po betonu in na njem pustili stopinje. Beton se je z odtisi nato povsem zasušil in delo je bilo uničeno,” nam je po četrtkovem neljubem dogodku povedal predsednik Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Dvorjane David Kumer.

Gasilci so se po celem dnevu delu nato oglasili na Facebooku, kjer so objavili fotografiji betonske plošče, na kateri so okoliški otroci in mladostniki pustili svoje sledi.

Delovna akcija se je žalostno končala, so ob tem zapisali gasilci. “Lepa zahvala sokrajanom, mimogrede, posneti ste na kameri, da ste takole uničili večurno prostovoljno delo,” so sporočili nepridipravom.

“Z objavo smo želeli opomniti ljudi, da je bilo v naše delo vloženih veliko ur truda,” je še povedal Kumer, ki pravi, da v skoraj sto letih delovanja društva namerne povzročitve škode še niso zabeležili.

Dogodka ne bodo prijavili policiji

Po besedah Kumra so se gasilci po dogodku obrnili na starše otrok, ki so za sabo pustili stopinje, dogodka pa niso prijavili policiji.

A razočaranje pri gasilcih je bilo veliko. “Dogodek je sprožil čustvene reakcije pri članih, ki vedo, kaj pomeni delati zastonj, za kraj in ne zase,” je povedal predsednik društva.

Gasilci so se sanacije nastale škode sicer lotili že takoj po dogodku, a projekt bo zdaj daleč od prvotne zamisli, je še povedal Kumer.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje