Na primorski avtocesti kar dve nesreči, pri Vrhniki trčila avtomobila

Slovenija 14. Sep 202307:44 > 10:36 8 komentarjev
zastoji/Zavod Reševalni pas

Padavine, ki so zajele večji del države, še dodatno otežujejo razmere v prometu. Gneča je zjutraj nastajala na vseh avtocestah proti prestolnici, na primorki sta se zgodili kar dve prometni nesreči, na štajerki pa je bil zjutraj kar 17 kilometrov dolg zastoj, promet se je po trenutnih informacijah že sprostil.

Deževje je v času jutranje konice dodatno povzročilo nevšečnosti v prometu, zastoji so nastajali na vseh avtocestah proti Ljubljani.

Na primorski avtocesti sta se zgodili dve prometni nesreči. Okoli 10. ure se je nesreča zgodila med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani, zaradi česar je zaprt prehitevalni pas. Pred Vrhniko nastajajo zastoji. Po podatkih policije sta trčila dva avtomobila, vozili sta na odstavnem pasu. Informacij o poškodovanih na PU Ljubljana za zdaj nimajo. Pred tem se je okoli 9. ure zgodila nesreča med Uncem in Logatcem. Po prvih podatkih policije sta trčili tovorno in osebno vozilo, je pa šlo za lažjo nesrečo, v kateri posredovanje policije ni bilo potrebno.

Zastoji so tudi na štajerski avtocesti med Lukovico in Ljubljano, kjer je zjutraj nastal kar 17 kilometrov dolg zastoj, ki se sicer krajša. Po trenutnih podatkih se je promet že sprostil.

Zavod Reševalni pas voznike še opozarja, da je med zastoji nujno ustvariti reševalni pas, intervencijskim službam omogočiti hitrejši dostop do kraja nesreče oz. drugega izrednega dogodka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje