Slovenski kriminalisti prijeli skupino preprodajalcev drog

Slovenija 12. Jan 202415:11 0 komentarjev
Zasežena droga. (Foto: PU Maribor)

Kriminalisti so v obsežni preiskavi prijeli sedem preprodajalcev prepovedanih drog. Policija je zasegla različne vrste, kot so heroin, kokain, konopljo in različne vrste tablet z vsebnostjo prepovedanih substanc.

Ljubljanski, celjski, mariborski in murskosoboški kriminalisti so 10. januarja zaključili obsežno preiskavo s področja prepovedanih drog na območju Maribora, Ljubljane in Murske Sobote, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

Na 8 lokacijah so v hišnih preiskavah zasebnih in poslovnih prostorov ter osebnih vozil iskali dokaze, povezane z neupravičeno proizvodnjo in prometom prepovedanih drog, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Zasegli so različne vrste drog, kot so heroin, kokain, konopljo in različne vrste tablet z vsebnostjo prepovedanih substanc, med katerimi je izstopal heroin.

Zasegli so ga nekaj več kot 200 gramov. Vse zasežene droge so bile pakirane v več manjših paketih, pripravljenih za nadaljnjo prodajo. V eni od hišnih preiskav so zasegli tudi pištolo z vstavljenim nabojnikom in pripadajočimi naboji.

Kot so pojasnili na policiji, predkazenski postopek, ki ga usmerja mariborsko tožilstvo, poteka zoper osem ljudi, ki so osumljeni storitve 19 kaznivih dejanj s področja drog in enega kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnja in promet orožja ali eksploziva. Skupaj so pridržali sedem ljudi, od katerih sta bila dva privedena k preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča.

Zasežena pištola (Foto: PU Maribor)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!