Socialni demokrati: Janševo opravičilo zadostuje, odškodnine pa še ni poravnal

Slovenija 20. Sep 202212:05 6 komentarjev
Tanja Fajon
PROFIMEDIA

V stranki Socialnih demokratov pravijo, da fotografija z vsebino opravičila, ki jo je ob enih zjutraj na Twitterju objavil predsednik SDS in nekdanji premier Janez Janša, "jasno kaže na priznanje za izrečene laži o 'ukradeni židovski vili'". Dodatnega opravičila od nekdanjega premierja tako ne bodo zahtevali, so pa opozorili, da še ni poravnal 10.000 evrov odškodnine, ki mu jo je dosodilo velenjsko okrajno sodišče. "Če je ne bo v roku, postavljenem v pozivu pred izvršbo, bomo nadaljevali s pravnimi sredstvi," so napovedali.

V stranki Socialnih demokratov (SD) so se odzvali na nočno objavo predsednika SDS in nekdanjega premierja Janeza Janše na Twitterju. Kot smo poročali, je ob enih zjutraj namreč objavil tri fotografije sodbe velenjskega okrajnega sodišča. Na eni izmed njih je vsebina javnega opravičila stranki SD, ki jo je po sodbi moral objaviti zaradi svojih zapisov o “ukradeni judovski vili”.

Janša opravičila stranki tako ni zapisal sam, ampak ga je podal z objavo fotografije.

“Objava opravičila jasno kaže na priznanje Janeza Janše za izrečene laži o ‘ukradeni židovski vili’,” so v odzivu zapisali v stranki SD. Za N1 so dodatno pojasnili, da druge oblike opravičila od nekdanjega premierja ne bodo zahtevali, saj objavljeno na Twitterju zadostuje potrebnim pogojem za opravičilo.

“Upamo, da se bo Janša po tem opravičilu dokončno odrekel načrtnemu laganju javnosti, širjenju sovražnega govora in manipulacijam,” so še zapisali v stranki.

Spomnimo, da je velenjsko okrajno sodišče oktobra lani razsodilo, da se mora Janša stranki SD zaradi 15 zapisov na Twitterju opravičiti in ji plačati 10.000 evrov odškodnine. V stranki SD opozarjajo, da Janša omenjene odškodnine še ni poravnal. “Če je ne bo v roku, postavljenem v pozivu pred izvršbo, bomo nadaljevali s pravnimi sredstvi,” so napovedali. Za N1 so dodatno pojasnili, da so opomin pred izvršbo, ki določa 15-dnevni rok, Janši poslali 14. septembra letos.

Janševo opravičilo SD na Twitterju
JJansaSDS/Twitter

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje