Dolg zastoj pred predorom Karavanke je vztrajal cel dan

Slovenija 10. Jun 202305:51 > 22:42
Priključek Hrušica
Prometnoinformacijski center

Drugi vikend v juniju je bil prometno znova zelo obremenjen. Na gorenjski avtocesti, predvsem v smeri predora Karavanke, je bil cel dan močno povečan promet, nastajali so večkilometrski zastoji. Zvečer se je stanje na cestah vendarle umirilo, a je bil zastoj okrog 22. ure zvečer še vedno dolg približno 5 kilometrov.

Na gorenjski avtocesti je bil promet v smeri predora Karavanke močno povečan.

Po celodnevnih zastojih, v najhujši dobi je bil dolg kar 30 kilometrov, se je promet proti večeru vendarle umiril. Kljub temu je bil zastoj pred predorom okrog 22. ure še vedno dolg približno 5 kilometrov.

S PU Kranj so že dopoldan pozvali voznike, da ustvarijo reševalni pas. Na terenu so vse razpoložljive policijske enote, ki se bodo trudile poskrbeti za varnost udeležencev v prometu. “Če ni nujno, se na pot proti Avstriji oziroma proti Ljubljani ne odpravljate in jo prestavite na kasnejši čas,” so že dopoldan opozorili na policiji, podobno pa ponovili tudi okrog 16.30.

Promet je bil sicer tekom dneva zgoščen in oviran tudi v Ljubljani ter v njeni okolici, saj je potekal maraton Franja, ki bo potekal tudi v nedeljo. V okviru maratona Franja poteka več dogodkov, temu pa se prilagaja tudi prometna ureditev na trasah. Objavljamo seznam zaprtih cest in zemljevide, kje potekajo posamezni dogodki.

Zapore

Maraton Franja BTC City, nedelja, med 9. in 17. uro.

Oviran je promet na relacijah BTC City: Ljubljana–Vrhnika–Logatec–Godovič–Idrija–Cerkno–Kladje–Gorenja vas–Škofja Loka–Zbilje–Vodice–Povodje-Gameljne–BTC Ljubljana, med 11.00 in 13.00 je bil oviran tudi na relaciji Dolgi most–Dobrova–Horjul–Vrzdenec–Suhi Dol–Gorenja vas. Na nekaterih mestih so vzpostavljene dolgotrajnejše popolne zapore prometa.

Večinoma so urejeni obvozi. Podrobnejši zemljevid zaprtih ulic in cest si lahko ogledate na spletni strani AllTrails, časovne zapore posameznih cest pa si oglejte v tem članku.

Maraton Franja
Maraton Franja

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.