Sum davčne zatajitve in ponareditve listin: pridobili naj bi skoraj pol milijona

Slovenija 08. Apr 202213:49 > 14:40 0 komentarjev
denar
PROFIMEDIA

Novomeški kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Krškem podali kazensko ovadbo zoper pet državljanov Slovenije in tri državljane Hrvaške zaradi suma več kaznivih dejanj davčne zatajitve ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Protipravno naj bi pridobili okoli 470.000 evrov, so danes sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Osumljeni naj bi po ugotovitvah kriminalistov kot direktorji, lastniki oz. osebe, ki so dejansko upravljale z več posameznimi podjetji, v letih 2017 do 2019 na podlagi različnih fiktivnih listin, ki so jih knjižili v svoje poslovne knjige, prikazovali nabave ter prodajo blaga tako v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem, pri tem pa naj bi se izognili plačilu predpisanih obveznosti pravnih oseb.

Policija trdi, da so s tem preslepili finančni urad, pristojen organ za odmero in nadzor nad obračunavanjem in plačevanjem teh obveznosti. Osumljeni naj bi z domnevno storitvijo omenjenih kaznivih dejanj pridobili protipravno premoženjsko korist v višini okoli 470.000 evrov.

Uspešna preiskava je bila po navedbah policije rezultat dobrega sodelovanja s Finančnim uradom Novo mesto, ki je v vpletenih družbah predhodno opravil davčne inšpekcijske preglede in podal ustrezna naznanila policiji. Predkazenski postopek je usmerjalo pristojno državno tožilstvo v Krškem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!