Tonin: Stabilna vlada terja povezovanje čez sredino

Slovenija 12. Sep 202116:30 > 13. Sep 2021 10:18 5 komentarjev
Matej Tonin
Borut Živulovič/BOBO

Predsednik koalicijske stranke NSi Matej Tonin je ob robu tradicionalnega poletnega tabora NSi, ki se je odvil v Žužemberku, v nagovoru povedal, da vlade pod vodstvom SDS v družbo vnašajo stalne konflikte. "Leve vlade novih obrazov pa so neučinkovite in v stalnih notranjih sporih. Cilj NSi je prinesti Sloveniji normalnost in razvoj brez konfliktov," je poudaril. Dodal je še, da stabilne vlade ne bo mogoče zgraditi brez povezovanja čez politično sredino.

Poletni tabor NSi je tradicionalni dogodek, ki se ga po navadi udeleži do 3.000 ljudi, a so ga lani morali preskočiti zaradi epidemije covida-19. Tudi zadnji kongres stranke so izpeljali digitalno, tako da je današnje druženje v Žužemberku prvo, na katerem so se srečali v živo, odkar je v Sloveniji druženje omejila epidemija.

Tonin: Stabilne vlade ne bo brez NSi

Na osrednjem dogodku je zbrane nagovoril predsednik stranke Matej Tonin, ki je slovenski politični prostor označil za predvidljiv. “Vlade pod vodstvom SDS v družbo vnašajo stalne konflikte. Leve vlade novih obrazov so neučinkovite in v stalnih notranjih sporih. Cilj NSi pa je prinesti Sloveniji normalnost in razvoj brez konfliktov,” je poudaril.

Kot je še dodal, stabilne vlade ne bo mogoče zgraditi brez povezovanja čez sredino. “Stabilne vlade pa tudi ne bo brez Nove Slovenije. Ni vprašanje, s kom bo NSi šla po volitvah. Pravo vprašanje je, kdo bo NSi pomagal graditi normalno in v prihodnost zazrto Slovenijo,” je pojasnil Tonin. Ob tem je izrazil prepričanje, da stranka z rezultati kaže na to, da lahko vodi naslednjo vlado. Izpostavil je, da terenska mreža stranke šteje več kot 10 tisoč članov in da jim javnomnenjske ankete kažejo stabilno podporo, med 7 in 9 poslancev.

Kot je še ocenil, vsaka kriza okrepi skrajnosti — tako na levi kot desni strani. “Glasna manjšina ne sme imeti za talca celotne države. Spodbuditi moramo tiho večino, da pride na volitve in tako naredi resnično spremembo,” je še izpostavil Tonin. Med drugim je še povedal, da stranka v Janševo vlado ni vstopila iz ljubezni, ampak zato da uresniči svoj program. Ob tem je še izpostavil, da so ključni dosežki aktualne vlade pravzaprav rezultat dela ministrske ekipe iz vrst Nove Slovenije.

Predsednica opozicijske stranke SAB Alenka Bratušek se je na Toninove besede, o povezovanju čez sredino, odzvala po Twitterju. Kot je zapisala, verjame, da bodo naslednjo vlado sestavile štiri opozicijske stranke, v kateri, tako Bratušek, ne bo novih obrazov in SDS ali njihovih podpornikov, ki jim je v enem letu uspelo ‘porušiti’ Slovenijo.

Na dogodku obvezen PCT

Predsednik NSi Tonin se je v svojem nagovoru med drugim dotaknil epidemije covida-19. Poudaril je, da epidemije vsak zase ne more premagati, lahko pa nam, tako Tonin, uspe skupaj. “Ko gre za covid-19, nimam nobenega razloga, da bi bolj verjel zapisom na družbenih omrežjih kot pa svojemu osebnemu zdravniku,” je povedal. Dodal je, da so bili vsi dosedanji ukrepi sprejeti zaradi solidarnosti, da se zdravnikom ne bo treba odločati, komu pomagati in komu ne.

Matej Tonin
Borut Živulovič/BOBO

Današnjega tabora so se lahko udeležili le tisti, ki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Na prizorišču je tudi možnost hitrega testiranja. Stranka NSi že pred srečanjem ni skrivala dejstva, da bo tradicionalni dogodek v Žužemberku izkoristila tudi kot nekakšen uvod v zahtevne mesece in volilno leto. Srečanja so se udeležili vodstvo, predstavniki NSi v vladi ter drugih državnih in občinskih funkcionarjev. Po navedbah stranke se je zbralo veliko članov in simpatizerjev NSi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje