Ukrajina odlikovala Šarca in Črnčeca za podporo pri obrambi Ukrajine

Slovenija 19. Maj 202317:12 4 komentarji
Marjan Šarec in Damir Črnčec
MORS

V imenu ukrajinskega ministrstva za obrambo je veleposlanik Ukrajine v Sloveniji Andrij Tatan slovenskemu obrambnemu ministru Marjanu Šarcu vročil častni znak, državnemu sekretarju Damirju Črnčecu pa medaljo za njun prispevek k poglabljanju odnosov med Slovenijo in Ukrajino ter za pomoč in podporo pri obrambi Ukrajine.

“Današnja podelitev priznanj je izraz hvaležnosti ukrajinske vojske in Ukrajincev našim slovenskim prijateljem, ministru in državnemu sekretarju za odločno podporo suverenosti in ozemeljske celovitosti Ukrajine ter za njun pomembni osebni prispevek v procesu odločanja slovenske vlade o zagotavljanju vojaške pomoči Ukrajini v boju proti obsežni agresiji ruskega napadalca,” je v govoru ob vročitvi poudaril veleposlanik Ukrajine v Sloveniji Andrij Taran, so sporočili z ministrstva za obrambo (MORS).

Ministra za obrambo Marjana Šarca je Ukrajina odlikovala s častnim znakom za pomemben osebni prispevek k razvoju oboroženih sil Ukrajine. Kot so pojasnili na MORS, se zahvala ministru nanaša na delovanje celotnega obrambnega sistema Slovenije v podporo obrambi Ukrajine in podporo ministra na mednarodnih forumih, kjer se odloča o podpori obrambi Ukrajine.

Častni znak za Marjana Šarca
MORS

Državnega sekretarja Damirja Črnčeca pa je Kijev odlikoval z medaljo, prav tako za pomemben osebni prispevek pri razvoju ukrajinskih sil ter za plodno sodelovanje z ukrajinskim obrambnim ministrstvom.

“Obrambni ministrstvi naših držav dejavno sodelujeta na številnih področjih. Vzpostavljeni so prijateljski osebni odnosi na ravni vodstev ministrstev, med veleposlaništvom Ukrajine in MORS pa poteka tudi plodna stalna komunikacija,” je pojasnil Taran. “Najpomembnejše pa je, da je MORS s svojim vodstvom naš zanesljivi prijatelj, ki je brez obotavljanja ponudil roko podpore Ukrajini v težkih časih ruske vsesplošne invazije,” je dodal.

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski in ukrajinski obrambni minister Oleksij Reznikov sta se Sloveniji že večkrat zahvalila za pomoč. Slovenija namreč Ukrajini od začetka vojne izkazuje podporo na politični, humanitarni, materialni in vojaški ravni, so še sporočili z MORS.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (4)

Prikaži vse komentarje