V sredo ponekod še kakšna kaplja, preostanek tedna prav poleten

Slovenija 03. Apr 202401:00 0 komentarjev
Vreme: Oblaki nad Bledom
Foto: Srdjan Živulović/BOBO

Sreda bo oblačna, v hribovitih krajih na zahodu pa lahko občasno rahlo dežuje. Zjutraj bo od 3 do 8, čez dan pa od 9 do 17 stopinj Celzija.

V torek zvečer so na severu in vzhodu še nastajale posamezne plohe in nevihte. Ponoči se je zjasnilo, proti jutru pa je po nekaterih nižinah nastala megla.

Sredino jutro bo sveže, od 3 do 8 stopinj Celzija bo, v Zgornjesavski dolini okoli  1 °C.

Oblačnost se bo od zahoda povečala, tako da bo preostanek dneva zmerno do pretežno oblačen. V hribovitih krajih na zahodu lahko pade kakšna kaplja dežja. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan se bodo temperature gibale tam nekje med 9 in 17 stopinj Celzija.

Druga polovica tedna bo sončna in topla, pričakujemo lahko prav poletne temperature.

Kakšno bo vreme med 6. in 11. aprilom

Od sobote do srede bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka v Sredozemlju. Z južnimi do jugozahodnimi vetrovi v višinah bo nad srednjo in vzhodno Evropo dotekal zelo topel zrak. Proti koncu obdobja bo območje visokega zračnega tlaka nekoliko oslabelo, nekoliko se bo povečala verjetnost za padavine.

Kaže na suho vreme z nekaj koprenaste oblačnosti in jugozahodnega vetra. Iz dneva v dan bo topleje. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, popoldanske pa od 20 do 25, na vzhodu okoli 28 °C.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!