V stranki Vesna upajo, da bodo ljudje volili nepreračunljivo in iskreno

Slovenija 22. Apr 202218:31 > 18:32 1 komentar
Stranka Vesna
Žiga Živulovič jr./ Bobo

Vesna - zelena stranka je predvolilno kampanjo danes sklenila v Čolnarni v ljubljanskem parku Tivoli, kjer so svojo zgodbo tudi začeli. Kot so spomnili, so namreč prav tam pred štirimi meseci najavili ustanovitev nove zelene stranke. Ponosni so na delo, ki so ga opravili od takrat, a po drugi strani kritični do poteka same predvolilne kampanje.

Kot je dejal sopredsednik stranke Uroš Macerl, so pridobili kar nekaj novih izkušenj, doživeli tudi kar nekaj stresa, hvaležni pa so za nove ljudi, ki so se jim pridružili. Macerl meni, da bodo v nedeljo zvečer “zadovoljni in ponosni na to, kar so naredili”. Ob tem je izrazil upanje, da bodo ljudje v nedeljo volili iskreno in nepreračunljivo.

Predvolilna kampanja je bila po njegovih besedah “izjemno prazna, slepa in bosa”, v njej pa se je govorilo o vsem, le o tistem, o čemer bi se moralo, ne. Torej o tem, “kako bomo prilagodili svoj način življenja na planetu, da bo imela možnost še naslednja generacija,” je dejal. Govorilo se je predvsem o dveh imenih, je bil kritičen Macerl. Pri tem pa je menil, da ne glede na to, kdo bo zmagovalec volitev, bo brez Vesne za okolje narejeno zelo malo ali nič. “Zato računamo, da bodo ljudje v nedeljo naredili eno tako potezo, za katero bodo lahko ponosno razlagali tudi svojim vnukom, da se je takrat tehtnica obrnila na pravo stran,” je še dodal.

V stranki so se sicer odločili, da predvolilne aktivnosti sklenejo s kulturnim programom, s koncertom dueta Ane Vipotnik in Igorja Leonardija, pridružili pa sta se jima tudi pisateljici Luna J. Šribar in Nina Kokalj. Kot so izpostavili, Vesna s četrtim stebrom svojega programa priznava pomen ustvarjalnosti in umetnikov, njihovega kritičnega premišljevanja in zamišljanja možne prihodnosti – tudi prihodnosti našega planeta.

Menijo, da moramo preseči zastarele predstave o tem, kakšen je edini mogoči razvoj. Pri tem napovedujejo, da bodo sistemsko podprli enakovreden razvoj različnih ustvarjalnih področij, in pojasnjujejo, “da je spodbujanje inovativnosti zanje enako pomembno kot ohranjanje kulturne dediščine in zapuščine preteklosti, saj prav ob slednjem lahko uvidimo, kaj je treba izzvati in preobraziti ter kaj ohraniti”.

Vse relevantne informacije o prihajajočih volitvah lahko spremljate tudi na naši posebni spletni strani n1info.si/volitve-2022. 

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje