V UKC Ljubljana zaostrili režim obiskov

Slovenija 07. Apr 202312:22 > 16:50 5 komentarjev
UKC Ljubljana
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

V UKC Ljubljana so v sredo spremenili režim obiskov, pri čemer morajo obiskovalci pridobiti imensko dovolilnico, ki jo pokažejo vratarju. Akutno bolnim obiski niso dovoljeni, na oddelku za hematologijo pa velja poseben režim obiskov.

UKC Ljubljana so pojasnili, da obiskovalci lahko obiščejo odrasle bolnike na navadnih oddelkih v času obiskov med 14. in 17. uro. Na oddelku pridobijo tudi imensko dovolilnico, s katero se identificirajo na vhodu UKC Ljubljana.

Glede obiska na oddelku za hematologijo pa lahko več informacij svojci dobijo od oddelčnih zdravnikov.

Obiskovalce obveščajo tudi, da morajo ob stiku z bolniki nositi kirurško masko in si redno razkuževati roke. Obiski majhnih otrok so dovoljeni po predhodnem dogovoru z osebjem na oddelku.

Na otroških oddelkih je lahko ob otroku vedno tudi eden izmed staršev oziroma skrbnikov, če pa bi želeli otroka obiskati drugi, se morajo pred tem dogovoriti z zdravnikom na oddelku.

V porodnišnicah pa je pri porodnicah dovoljen obisk partnerja, pri čemer v intenzivnih oddelkih velja poseben režim, s katerim svojce seznanijo ob sprejemu bolnika v bolnišnico, so še sporočili iz UKC Ljubljana.

“Z ukrepom ščitimo bolnike in zaposlene”

Na UKC Ljubljana na vprašanja STA dodatno pojasnjujejo, da so z ukrepom dovolilnic pravzaprav sprostili obiske, ki so bili doslej zaradi preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom dovoljeni šele sedmi dan po hospitalizaciji. Obiske z dovolilnicami so namreč obdržali tudi po epidemiji covida-19 z namenom kontroliranih vstopov na oddelke, kjer zdravijo bolnike.

Kot poudarjajo, je UKC dolžan poskrbeti za varnost bolnikov in zaposlenih, dovolilnice za vstop na oddelke pa so namenjene temu, da osebje oddelkov ve, kdo bo prišel na obisk. Nov režim obiskov poteka tako, da se obiskovalec najavi pri vratarju oziroma informatorju, ki obiskovalca spusti na oddelek, tam pa se nato izda pisna dovolilnica, so zapisali.

Pojasnjujejo še, da omogočajo obiske na vseh enotah, pri čemer skrbijo tudi za nadzor nad varnostno situacijo. Pri tem se med drugim osredotočajo na preprečevanje kraj in pridobivanja informacij o bolnikih nepooblaščenim osebam. Pri izdaji dovolilnic oziroma režimu obiskov upoštevajo tudi gnečo v večposteljnjih bolniških sobah, ker se v sobah ne sme hkrati zadrževati več obiskovalcev ob enem bolniku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje