Voditeljica čustveno o Hribarju: Še dopoldne smo skupaj sedeli v studiu

Slovenija 10. Sep 202308:38
Valentina Plaskan
Foto: Valentina Plaskan/FACEBOOK

Od radijske legende in velikana satire Saša Hribarja se je v zapisu na družbenem omrežju Facebook poslovila tudi njegova sodelavka z Radia Ga Ga in voditeljica Dnevnika na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) Valentina Plaskan. "Neizprosen prevpraševalec vseh nesmislov, samooklicanih "pomembnih" stvari in ljudi, genialen ustvarjalec, izvenserijski v vseh načinih obstajanja: človeškosti, srčnosti, kot prijatelj, mentor in sodelavec. Boleča izguba za bližnje, nepredstavljiva izguba za vso državo," je zapisala.

Novica o smrti legendarnega radijskega voditelja Saša Hribarja je pretresla slovensko javnost. Od njega so se že poslovili številni sodelavci, prijatelji in tisti, katerih življenj se je tako ali drugače dotaknil. Ob nenadni smrti enega najbolj priljubljenih radijskih voditeljev pri nas, je ganljiv zapis na družbenem omrežju Facebook pustila tudi njegova sodelavka z Radia Ga Ga in voditeljica Dnevnika na nacionalni televiziji Valentina Plaskan.

“Neizprosen prevpraševalec vseh nesmislov, samooklicanih “pomembnih” stvari in ljudi, genialen ustvarjalec, izvenserijski v vseh načinih obstajanja: človeškosti, srčnosti, kot prijatelj, mentor in sodelavec. Boleča izguba za bližnje, nepredstavljiva izguba za vso državo,” je zapisala.

V nadaljevanju je spomnila na zadnjo oddajo Radia Ga Ga, ki jo je Sašo Hribar s soustvarjalci posnel ravno na dan smrti. “Še vedno ne zmorem dojeti, da smo še dopoldne skupaj sedeli v studiu in se smejali, kot da je to nekaj samoumevnega. Ker tako pač je, ker je petek, ker je življenje v resnici tako zelo preprosto. A prav neverjetno je, s kako osupljivo neizprosnim smislom za “humor” to isto življenje vsakič znova najde načine, da nas opomni na nepomembnost in majhnost stvari, za katere nas ta svet od malih nog uči, da bi nas morale skrbeti … in na izmuzljivost dogodkov ter oseb, ki zares štejejo. In kako prekleto dobro si za te nesmisle vedno znova znal poiskati prave glasove in besede,” je dodala.

Za konec se mu je zahvalila. “Cel dan sem prelagala tisti običajni klic po Radiu Ga Ga … Češ bo že prišel čas, ko končam z večerno oddajo. To je bila učna ura iz čakanja, ki bi ne mogla biti bolj boleče poučna. Odšel si na petek. Ti bi v tem verjetno videl briljantno satiro kot v vseh neizprosnih nesmislih okoli sebe. Hvala za vse, Sašo. Nekaterih slovesov verjetno nikoli ne bomo zmogli razumeti. Nekateri ljudje ostanejo nenadomestljivi,” je zaključila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.