Vreme: čez dan še sončno in vroče, proti večeru nevihte

Slovenija 18. Avg 202201:00 0 komentarjev
Vreme vročina
PROFIMEDIA

Danes bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodnik, proti večeru bodo na zahodu začele nastajati nevihte.

Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 21 stopinj Celzija. Dopoldne bo še pretežno jasno, popoldne bo nekaj spremenljive kopaste oblačnosti in proti večeru bodo na zahodu začele nastajati prve nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 35 stopinj Celzija. Na Primorskem je zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika pa je tudi drugod, zato so na Agenciji za okolje (Arso) izdali opozorilo.

V noči na petek in v petek dopoldne se bodo plohe in nevihte pojavljale v večjem delu države. Popoldne se bo od zahoda delno zjasnilo, na vzhodu pa se bodo še pojavljale plohe in nevihte. Vročina bo popustila. V soboto in nedeljo bo večinoma sončno, popoldne lahko v hribih še nastane kakšna ploha ali nevihta.

Kakšno bo vreme od 21. do 26. avgusta?

Od nedelje do petka bodo naši kraji pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka s središčem nad zahodno Evropo. V drugi polovici prihodnjega tedna bo k nam dotekal spet nekoliko toplejši zrak. Večinoma bo sončno, možnost popoldanskih neviht bo majhna. V prvi polovici tedna bodo temperature od 25 do 30, na Primorskem malo nad 30 stopinj Celzija. Od srede dalje pa bo nekoliko bolj vroče tudi v notranjosti države.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!