Vreme: precej sončno in večinoma suho bo

Slovenija 01. Jun 202101:00 > 09:19 0 komentarjev
vreme
Srdjan Živulović/BOBO

V prihodnjih dneh bo precej sončno in večinoma suho vreme. Po najhladnejši pomladi zadnjih nekaj let pa bomo v prvi junijski teden vstopili z delno pooblačitvijo.

Po deževnem koncu tedna se je nebo v noči na torek razjasnilo, proti jutru pa so se ponekod znova zbrali oblaki. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, v Gornjesavski dolini ter v mraziščih Notranjske okoli 3 stopinje Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

V torek zjutraj in deloma dopoldne bo precej jasno, le ponekod v jugozahodnih krajih bo nekaj oblačnosti. Sredi dneva in popoldne bo nastajala plitva kopasta oblačnost.

Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 21, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Obetamo si lahko dokaj sončno in večinoma suho vreme. Več oblačnosti bo občasno v sosednjih pokrajinah Hrvaške.

V hribih plohe in nevihte

V sredo in četrtek bo sončno in postopno topleje. Predvsem v hribih severozahodne Slovenije bo lahko popoldne nastala kakšna ploha.

Tudi v petek bo sončno, popoldne bodo predvsem v gorah ter v hribovitem delu zahodne Slovenije posamezne plohe ali nevihte.

Kakšno bo vreme med 4. in 9. junijem

Od petka do srede bodo naši kraji večinoma pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka. K nam bo dotekal topel in postopno bolj vlažen zrak, še poroča Arso.

Deloma sončno bo in toplo. V petek in soboto bodo popoldanske plohe in nevihte verjetnejše v hribovitem svetu severne in zahodne Slovenije, nato pa tudi drugod. Od nedelje bo tudi več oblačnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!