Vreme: dopoldne deževno, popoldne več sonca

Slovenija 23. Jul 202101:00 0 komentarjev
Instalacija v centru Ljubljane
Srdjan Živulović/BOBO

Vreme nam bo v petek zjutraj predvsem v notranjosti države postreglo s kratkotrajnimi plohami in nevihtami, a se bo že popoldne zopet zjasnilo. Konec in začetek prihodnjega tedna bo sončen in vroč.

V petek zjutraj in dopoldne bo spremenljivo oblačno, v notranjosti države bodo možne kratkotrajne plohe in posamezne nevihte. Jutranje temperature se bodo gibale med 13 in 18 stopinj Celzija, na Primorskem bomo ob šibki burji namerili okoli 20 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

Popoldne se bo vreme zjasnilo, predvsem v hribovitem svetu severne in zahodne Slovenije bo še kakšna nevihta. Čez dan se bo živo srebro gibalo od 24 do 28 stopinj Celzija, na Primorskem bo okoli 30 stopinj Celzija. V soboto, nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno in vroče vreme. Verjetnost neviht bo majhna. Pihal bo jugozahodni veter, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme med 26. in 31. julijem?

Naši kraji bodo v ponedeljek še na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. V višinah bo z jugozahodnim vetrom k nam dotekal zelo topel zrak iz območja Sredozemlja in severne Afrike. V torek nas bo najverjetneje že dosegel vpliv hladne fronte, ki se bo zadrževala nad Alpami. V nadaljevanju tedna bo nad zahodno in delom srednje Evropo vremenska motnja, ki bo občasno vplivala tudi na vreme pri nas. V višinah bodo pihali razmeroma močni zahodni do jugozahodni vetrovi.

V ponedeljek bo še sončno in vroče. Najvišja temperatura zraka bo po nižinah okoli 33 stopinj Celzija. Pihal bo jugozahodnik. V torek kaže na spremenljivo vreme s krajevnimi nevihtami, osvežilo se bo. Od srede do petka bo večinoma suho, predvsem popoldne niso izključene krajevne plohe in nevihte. Verjetnost za padavine se nekoliko poveča v soboto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!