Jutro znova zelo hladno, marsikje nevarnost pozebe

Slovenija 25. Mar 202401:00 0 komentarjev
Slana
Foto: PROFIMEDIA

Hladno in megleno ponedeljkovo jutro se bo prevesilo v sončno in pretežno jasno dopoldne, sredi dneva pa se bo razvijala plitva kopasta oblačnost. Počasi se bo spet ogrelo.

Po jasni noči bo zjutraj in dopoldne marsikje megleno. Hladno bo, možna bo tudi slana, napovedujejo na Agenciji za okolje. Najnižje jutranje temperature bodo v mraziščih in alpskih dolinah okoli -5, drugod od -2 do 4 stopinje Celzija. Marsikje lahko že prebujene rastline prizadene pozeba.

Čez dan bo sončno, sredi dneva se bo razvilo nekaj plitve kopaste oblačnosti. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale od 12 do 15 stopinj Celzija, v Zgornjesavski dolini pa bo temperatura okoli 10 stopinj Celzija.

V noči na torek se bo od zahoda začelo oblačiti, popoldne in proti večeru bo na zahodu in ponekod na jugu začelo deževati. V sredo se bodo padavine postopno razširile nad vso Slovenijo. V četrtek bo na vzhodu države dokaj sončno, na zahodu pa zmerno do pretežno oblačno. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo.

Kakšno bo vreme od 28. marca do 2. aprila

V četrtek se bo deloma zjasnilo. V hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko občasno rahlo dežuje. Več oblačnosti bo spet v petek, v soboto pa bo sončno. Od nedelje dalje se spet poveča verjetnost za padavine. Temperature se bodo od četrtka postopno dvigale. Najtopleje bo predvidoma v soboto, ko naj bi dnevne temperature dosegle tudi 20 stopinj, nato se bo spet nekoliko ohladilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!