Vreme: kakšen vikend je pred nami?

Vreme: ploha
Žiga Živulovič jr./BOBO

Medtem ko bo sobotni dopoldan sončen, se nam popoldan znova obetajo plohe in nevihte. Podobno bo tudi v nedeljo, ko je popoldansko vremensko poslabšanje napovedano predvsem za severno Slovenijo.

Proti jutru se bo delno zjasnilo, ponekod po kotlinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju okoli 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. V soboto bo dopoldne sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno, nastajale bodo plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija.

Nad severnim Jadranom in srednjo Evropo ter nad Britanskim otočjem je namreč ciklonsko območje. Hladna fronta je zajela severni Balkan. Za njo bo k nam v višinah pritekal hladnejši zrak. V sosednjih pokrajinah bo v soboto večinoma sončno, popoldne bodo nastale posamezne plohe in ob Jadranu tudi nevihte.

Kaj se nam obeta prihodnje dni?

V nedeljo bo večinoma sončno, popoldne lahko predvsem v severni Sloveniji še nastane kakšna ploha ploha ali nevihta. V ponedeljek bo pretežno jasno.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.