Vreme: kakšen vikend je pred nami?

Slovenija 08. Okt 202201:00
Vreme: sonce
Profimedia

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo dopoldne v severnih in severovzhodnih krajih, popoldne pa na zahodu. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, ob morju okoli 13 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 20 do 24 stopinj Celzija.

Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo dopoldne v severnih in severovzhodnih krajih, popoldne pa na zahodu.

Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, ob morju okoli 13 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 stopinj Celzija.

Območje visokega zračnega tlaka nad Alpami in srednjo Evropo  namreč počasi slabi. Zahodno Evropo je dosegla vremenska fronta. K nam s šibkimi zahodnimi vetrovi v višinah doteka topel in razmeroma suh zrak.

Kakšno bo vreme prihodnje dni?

V noči na nedeljo se bo pooblačilo, ponekod v notranjosti bo predvsem zjutraj in deloma dopoldne občasno rahlo deževalo. Čez dan se bo počasi jasnilo, nekoliko hladneje bo. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod veter vzhodnih smeri. V ponedeljek bo dokaj sončno z jutranjo in dopoldansko meglo ali nizko oblačnostjo po nižinah.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.