Vreme: kakšna nedelja se nam obeta

Slovenija 01. Avg 202101:00 0 komentarjev
Deževno na Žalah
Žiga Živulović jr./BOBO

Nedelja nam bo postregla s padavinami, ki nas bodo spremljale tudi v začetek naslednjega tedna. Več jasnine si lahko obetamo od torka naprej.

Plohe in nevihte bodo v nedeljo zjutraj zajele večji del države. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 22 stopinj Celzija. Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, ob morju in ponekod na vzhodu do 29 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso)

V ponedeljek bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami, ob morju tudi nevihtami. Popoldne se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, ponekod drugod pa severovzhodni veter. V torek in sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 4. do 9. avgusta?

Ob zahodnem višinskem vetru se bodo atlantski frontalni valovi prek zahodne in srednje Evrope hitro pomikali od zahoda proti vzhodu in občasno vplivali na vreme pri nas. Do vključno petka ali sobote bo spremenljivo vreme, vsak dan se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. V nedeljo in ponedeljek se bo verjetnost za padavine zmanjšala. Temperature po nižinah bodo od 25 do 29 stopinj Celzija, nekoliko topleje bo proti koncu obdobja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!