Vreme: konec tedna bo hladneje kot v prejšnjih dneh

Slovenija 10. Jul 202101:00 0 komentarjev
vreme
Žiga Živulović jr./BOBO

Konec tedna bodo temperature za odtenek nižje, kot smo jih imeli v preteklih dneh. Vreme bo v soboto in nedeljo pretežno jasno. Že v ponedeljek pa bo spet vroče.

Potem ko smo bili v preteklih dneh priča vročinskemu valu, za nami pa je tropska noč, nas konec tedna čakajo vsaj malo nižje temperature.

V noči na soboto in zjutraj bo v večjem delu države pretežno jasno. Na Primorskem koncu bo zapihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od 12 do 18 stopinj, v krajih z burjo bo topleje, kjer bodo namerili okoli 23 stopinj Celzija, napovedujejo na  Agenciji za okolje (Arso). 

V začetku naslednjega tedna spet vroče

V soboto bo čez dan pretežno jasno. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, drugod pa šibak veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 29 stopinj, na Primorskem do 32 stopinj Celzija. Tudi v nedeljo bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka burja.

Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte. Pihal bo veter vzhodnih smeri. V ponedeljek in torek bo pretežno jasno in spet vroče. V torek zvečer bodo vročinske nevihte, še napovedujejo vremenoslovci.

Vremenska slika

Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje. Z vetrovi zahodnih smeri priteka nad naše kraje malo manj topel zrak.

Kakšno bo vreme med 13. in 18. julijem?

V torek bo pred višinsko dolino s hladnim zrakom, ki se bo prek Francije bližala Alpam, k nam od jugozahoda spet pritekal zelo topel zrak. Od srede do nedelje bomo zelo verjetno pod vplivom višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka.

V torek bo še povečini sončno in vroče, zapihal bo jugozahodni veter. Zvečer bodo posamezne vročinske nevihte. Od srede do nedelje kaže na spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami in nevihtami. Osvežilo se bo, po nižinah bodo najvišje dnevne temperature okoli 25 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!