Vreme: konec tedna bo sončen in vroč

Slovenija 19. Maj 202201:00 0 komentarjev
Mariborski stolp
PROFIMEDIA

Danes bo vreme jasno. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj Celzija.

Dopoldne bo jasno, veter se bo polegel. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10 stopinj, na Goriškem in ob morju okoli 12 stopinj Celzija. Tudi čez dan bo jasno, živo srebro se bo gibalo od 24 do 28 stopinj Celzija.

V petek in soboto bo sončno in vroče, ponekod bo pihal jugozahodni veter. V soboto popoldne bodo predvsem v severni in vzhodni Sloveniji nastajale nevihte. V nedeljo bo povečini sončno, popoldne bo v goratem svetu možna kakšna nevihta, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 22. do 27. maja?

V noči na nedeljo bo naše kraje prešla hladna fronta, nato se bo nad Alpami prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Sredi prihodnjega tedna bo na zahodnim Sredozemljem predvidoma nastalo ciklonsko območje, ki se bo počasi bližalo našim krajem.

V noči na nedeljo bo še nekaj ploh in neviht, nato pa bo v nedeljo in ponedeljek prevladovalo sončno vreme. Verjetnost popoldanskih neviht bo dokaj majhna. Bolj nestanovitno vreme pričakujemo od torka naprej, a se napovedi za posamezne dni še spreminjajo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!