Vreme: oblačen začetek tedna s posameznimi plohami

Slovenija 27. Sep 202101:00 > 08:31 1 komentar
Vreme: mavrica
Alen Milavec /BOBO

Ponedeljek bo spremenljivo oblačen, nastajale bodo posamezne krajevne plohe. Izmerili bomo med 20 in 24 stopinj Celzija.

V noči na ponedeljek se bodo krajevne padavine z nevihtami prehodno razširile nad večji del države. Zjutraj bodo občasno še možne krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Ponedeljek bo spremenljivo oblačen. Nastale bodo še posamezne krajevne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 stopinj Celzija.

Plohe in nevihte bodo pogostejše v krajih zahodno od nas. Tudi v sosednjih pokrajinah bo ponedeljek spremenljivo oblačen s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.

Obeti

V torek bo deloma jasno z visoko koprenasto oblačnostjo, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

V sredo kaže na spremenljivo oblačno vreme, dopoldne bo suho, popoldne in zvečer pa se bodo pojavljale krajevne padavine. V četrtek pa se bo po pretežno oblačnem jutru čez dan delno razjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Kakšno bo vreme med 30. septembrom in 5. oktobrom?

V noči na četrtek nas bo od severozahoda predvidoma prešla vremenska motnja, ki bo prinesla nekoliko hladnejši in bolj suh zrak, nato pa se bo pri nas prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Rusijo, ki bo v soboto in nedeljo postopno slabelo. Na začetku naslednjega tedna kaže na frontalni prodor severno-atlantske zračne mase nad zahodno Evropo, ki se bo bližala tudi našim krajem.

V četrtek kaže, da se bodo po oblačnem jutru oblaki čez dan trgali. Mogoča bo še kakšna ploha. Nekoliko se bo ohladilo, na Primorskem bo zapihala šibka burja. Od petka do nedelje kaže na suho vreme. Nekoliko topleje bo, v nedeljo bo zapihal veter južnih smeri. Največ sonca bo v gorah, po nižinah pa bo zjutraj nekaj megle. Naslednji ponedeljek in torek se bo verjetnost za padavine povečala.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje